Close

Strona 37 z 44 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Wie też dlaczego obiektyw czy aparat zza wielkiej wody będzie lepszy od tego kierowanego na Polskę.
    Jeden z mitów epoki PRL, szczególnie mocno zakorzeniony w moim rodzinnym mieście, Robin chyba wiesz jakim.Tak na marginesie - dla firmy Tokina, Polska nie jest żadnym rynkiem zbytu - sprzedaz w naszym kraju nie stanowi np. nawet 1% sprzedaży w Germanii. Nie ma specjalnej produkcji na rynek polski czy w ogole rynek dawnych demoludów.
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 13-06-2007 o 20:41
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikonowiec Zobacz posta
    Ja zrezygnowałem z testowania tego obiektywu
    A Migomex Cie tak bardzo prosiłTak na marginesie - Migomex twierdzi, ze sprowadzil 10 szt. owej Tokiny (na forum twierdzono że jest jedynym wyłącznym importerem tej firmy), a przeprowadzenie testu zlecił znienawidzonemu na forum miesięcznikowi "Foto".
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Domyślnie Tokina 16-50

Nie prosił mnie o to Migomex, tylko inna firma. Nie wiesz przecież ani kim jestem ani co robię, wiec skąd ta uszczypliwość? Skąd ona się u Ciebie bierze? Nie tylko do mnie, ale zauważyłem, że i do innych. Jak ktoś ma odmienne zdanie (nawet w 30%) zaraz starasz się udowadniać swoją rację. Wyluzuj, Polska to demokratyczny kraj, tutaj, na tym forum każdy może napisać co myśli. To forum to nie Twój prywatny folwark abyś każdego "prostował". Skończ już z tym, bo to źle świadczy tylko o Tobie i Twoim charakterze. Poza tym jak przytaczasz moją wypowiedź to całą, a nie zdanie wyrwane z kontekstu. Wtedy takie zdanie zmienia całą wypowiedź.
    Ostatnio edytowane przez nikonowiec ; 13-06-2007 o 21:38

wojteh
    Gość

Domyślnie

pomogłeś mi podpowiedzią - i bardzo dziękuję - dzięki temu wiedziałem ze Tokina jaką otrzymałem jest gorsza od mojego Tamrona.

podszedłem do Tokiny z uczuciem że tak się wyrażę - zawsze tak robie - i nawet jeśli coś nie jest lepsze - ale gdy mam "czucie" tego czegoś jestem zadowolony - dlatego najpierw miałem sigmę 17-70 a nie od razu Tamrona. Tamron - to wybór na logike i jest faktycznie dobry - ale nie czuję tego grata zupełnie - dlatego gdy zobaczyłem na witrynach sklepów ze Tokina już jest od razu zamówiłem - nie czekając na opinie - byłem pewien że nie będzie optycznie tak dobry ale może gdzieś blisko - i byłbym szczęśliwy - ale to ostrzenie z boku - bo ciągle mam takie wrażenie mnie dobiło - choć do końca się wahałem z odesłaniem - ha miałem już potencjalnego kupca na Tamrona. jeśli będzie taka możliwość iż dostanę kilka do testowania jak Tamrona i wybiorę ten jeden jedyny - to będzie super - gdybym nie miał porównania --- ale niestety mam ...

przepraszam wiec jeśli ktoś uważa że to co zamieściłem zaciemnia obraz tego obiektywu ale w w takich opiniach nie jestem osamotniony - optycznie ten obiektyw jest gorszy niż Tamron

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Smile

Wojteh, oglądałem Twoją galerię. Muszę Ci napisać, że masz tam fajne foty. Tak trzymaj. Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikonowiec Zobacz posta
    Nie prosił mnie o to Migomex, tylko inna firma. Nie wiesz przecież ani kim jestem ani co robię.
    Twoj nick - "nikonowiec" , wpisany w profilu zawód - "fotografik", lokalizacja - Polska oraz wypowiedzi pełne ogólników, frazesów, pozbawione logicznych argumentów, mówią bardzo dużo.Jeżeli jestes taki "fachowiec", ze sie o Ciebie "inne firmy" zabijają, to się może przedstaw, pochwal swoimi osiagnieciami no i może napisz co to za firmy.
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 13-06-2007 o 22:23
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    J........ Polska nie jest żadnym rynkiem zbytu - sprzedaz w naszym kraju nie stanowi np. nawet 1% sprzedaży w Germanii. Nie ma specjalnej produkcji na rynek polski czy w ogole rynek dawnych demoludów.
    Otóż i dla tego (wytłuszczone) Tokina pozwala sobie wysyłać na nasz rynek badziew , a moze myślisz ,że takie troszke gosze produkty idą do kosza , nie je też sie sprzedaje tylko tam gdzie się to da zrobic .Ludzie i z tych wielkich korporacji liczą każdy cencik dlatego sa wielcy. Wiem sporo o tym tzn o produkcji elkektroniki co jak i gdzie - niestety zawodowa wiedza.

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Smile

Napisał Smurf: "Twoj nick - "nikonowiec" , wpisany w profilu zawód - "fotografik", lokalizacja - Polska oraz wypowiedzi pełne ogólników, frazesów, pozbawione logicznych argumentów, mówią bardzo dużo".

Ha,ha,ha - a co mówi Twój nick - "Smurf " ?????????????????????????????????????????????????? ???????
    ?????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

podobnie jak mój pewnie nic
    skończcie już z wycieczkami osobistymi bo skrócę ten wątek do 2 stron...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

ALF ale Ty masz pod nickiem jeszcze Moderator a to wiele wyjaśnia, poza tym nie wstydzisz sie miejsca zamieszkania tak jak obaj dyskutanci
    pozdrawiam Piotr

Strona 37 z 44 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów