Cmentarne też fajne, ten pentacon jest moim zdaniem obowiązkowy w nexach, ma nawet dekielek 49mm:P Ciekaw jestem jak sobie radzi na takim A7![]()
Szukaj
Cmentarne też fajne, ten pentacon jest moim zdaniem obowiązkowy w nexach, ma nawet dekielek 49mm:P Ciekaw jestem jak sobie radzi na takim A7![]()
Fajne klimaty, Matys - szczególnie 2.
Czy jest jakaś zauważalna różnica w działanu af pomiędzy 5N a 5R, szczególnie w słabych warunkach?
Nikon
szczerze to wolę 50/1.8AF-D od Nikona niż Pentacona tego od cmentarnych... ale to ja, ja mam różne odchyły![]()
Poza obiektywami nexowymi nie spotkałem jeszcze obiektywu z AF którym się przyjemnie ręcznie ostrzyło na nexie ale co kto lubi, może ten nikon się akurat nadaje...
PS. przy stwierdzeniach że jakiś obiektyw daje fajniejszy obrazek niż pokazany w wątku wypadałoby dać jakieś własne przykładowe zdjęcia;]
Mi się w miarę dobrze ostrzy 35L, ale to bez sensu![]()
ikit, jak znajdę czas na zdjęcia teraz to wyjdę na spacer i zdam relacjęchwilowo siedzę ciągle w nagraniach i czasu braknie.
Nie natknął się ktoś na oficjalne info od Sony jak rozpoznać podróbkę aku NP-FW50? Nikon w przypadku swoich aku takie regularnie publikuje. Google kieruje tylko do stron jakiś forów, nie mogę natomiast znaleźć oficjalnego info.
Kupiłem na Allegro teoretycznie oryginał, ale za dwukrotnie niższą cenę, zatem liczyłem się z tym, że może być podrobiony. W domu porównam jeszcze z tym co był w zestawie z aparatem, ale to co się rzuca w oczy to niechlujny druk, zwłaszcza na odwrocie karty.
Nie wiem też czy nr drukowany w prawym dolnym rogu tylnej ściany aku powinien się zmieniać, ale znalazłem w sieci zdjęcie z identycznymi oznaczeniami jak na mojej sztuce. Zdjęcie jest opisane jako podróbka, ale że to nie jest na oficjalnej stronie, to niekoniecznie jest to jakiś mocny dowód.
Właśnie dorwałem przejściówkę Commlite z Nexa na Canona z AFPotestuję i zdam niebawem relację
![]()
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Ludziska jakby ktoś miał do opchnięcia ładowarkę do akusów do Nexa 3 to bardzo chętnie przygarnę takową... Kupiłem niedawno taką tanią z allegro i już się rozwaliła![]()
Skontaktuj się z nami