Close

Strona 768 z 2397 PierwszyPierwszy ... 26866871875876676776876977077881886812681768 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 671 do 7 680 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Dzięki Marcin, no szkoda trochę, ale spoko. Jak nie kupię gdzies w PL, to się uśmiechnę.
    Mateusz, nawet nie wiedziałem, ze maja też normalny sklep, zawsze kupowałem tam osobiście. Ładowarki akurat nie mają. Mam tego typu ładowarkę do aku samsunga EX2F i mimo badziewnego wyglądu daje radę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

@Mariusz - dzięki za miłe słowo.

@sapphiron - ja wolę pentacona, bo mimo wszystko ostrzejszy od nikona (miałem 50/1.8D i była porównywalnie bardziej miękka), ma fajniejszy/bardziej zakręcony bokeh (o tym się nie dyskutuje )
    Z adapterem jest mniejszy, ale fakt, mi się całkiem fajnie ostrzyło nikonowską 50ką, ale nic poza tym. Ta 50ka z nikona była złem koniecznym na nikonie, ale nigdy nie wzbudzała emocji. Żeby nią zrobić dobre zdjęcie trzeba się trochę narobić

Za cenę 50/1.8D mam jupitera 85/2, którego też bardzo lubię, a pentacona mam od 100 lat, ze zbiorów domowych
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Dzięki Marcin, no szkoda trochę, ale spoko. Jak nie kupię gdzies w PL, to się uśmiechnę.
    Mateusz, nawet nie wiedziałem, ze maja też normalny sklep, zawsze kupowałem tam osobiście. Ładowarki akurat nie mają. Mam tego typu ładowarkę do aku samsunga EX2F i mimo badziewnego wyglądu daje radę.
    Ostatnio mieli ładowarki do nexow bo kupowałem tam. Może przy następnej dostawie będzie
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Nie natknął się ktoś na oficjalne info od Sony jak rozpoznać podróbkę aku NP-FW50? Nikon w przypadku swoich aku takie regularnie publikuje. Google kieruje tylko do stron jakiś forów, nie mogę natomiast znaleźć oficjalnego info.
    Kupiłem na Allegro teoretycznie oryginał, ale za dwukrotnie niższą cenę, zatem liczyłem się z tym, że może być podrobiony. W domu porównam jeszcze z tym co był w zestawie z aparatem, ale to co się rzuca w oczy to niechlujny druk, zwłaszcza na odwrocie karty.
    Nie wiem też czy nr drukowany w prawym dolnym rogu tylnej ściany aku powinien się zmieniać, ale znalazłem w sieci zdjęcie z identycznymi oznaczeniami jak na mojej sztuce. Zdjęcie jest opisane jako podróbka, ale że to nie jest na oficjalnej stronie, to niekoniecznie jest to jakiś mocny dowód.
    Coś mi się wydaje, że podróba. Ja kupiłem renomowanej firmy Hahnel - około 140 zł, ale też chyba podróbka. Jaki problem podrobić Hahnela, aby sprzedawać drogo, a klient już prawdopodobnie nie będzie dociekać czy to podróba, żyjąc w nieświadomości, że tylko oryginalne Sony się podrabia.

Domyślnie

Ja kupilem aku i ladowarke w eltecu i wszystko ok

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Nie natknął się ktoś na oficjalne info od Sony jak rozpoznać podróbkę aku NP-FW50? Nikon w przypadku swoich aku takie regularnie publikuje. Google kieruje tylko do stron jakiś forów, nie mogę natomiast znaleźć oficjalnego info.
    Kupiłem na Allegro teoretycznie oryginał, ale za dwukrotnie niższą cenę, zatem liczyłem się z tym, że może być podrobiony. W domu porównam jeszcze z tym co był w zestawie z aparatem, ale to co się rzuca w oczy to niechlujny druk, zwłaszcza na odwrocie karty.
    Nie wiem też czy nr drukowany w prawym dolnym rogu tylnej ściany aku powinien się zmieniać, ale znalazłem w sieci zdjęcie z identycznymi oznaczeniami jak na mojej sztuce. Zdjęcie jest opisane jako podróbka, ale że to nie jest na oficjalnej stronie, to niekoniecznie jest to jakiś mocny dowód.
    Temat aku wraca widzę jak bumerang...
    Polecam wertowanie również kkm'u, podrzucam 2 linki może pomogą (ale nic nie zmienią )
    link 1 i link 2

Ja kupiłem 1 zamiennik w eltecu, nie działał - miał źle zarobione styki (trudno - nie opłacało mi się odsyłać dla 20PLN) drugiego hamskiego chińczyka kupiłem w szczecinie - klasyk pojemność 2x większa od oryginału. Działa sprawnie, przy moim używaniu nie widzę różnicy w żywotności... 2 baterie mi starczają, nie powiem, że odczuwam nadmiar, ale jest OK. Przy D90 też miałem 2 baterie - jedyna różnica, to częstotliwość przekładania, bo i tak ładuję przeważnie w nocy.
    .

Domyślnie

czy tylko mi firefox pokazuje stronę kkm'u jako zablokowaną ze względu na złośliwe oprogramowanie?

Domyślnie

Nie, Chrome też to samo robi! A IE - nie!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Nie pomogę z bateriami. Kupiłem swoją na Allegro od gościa, który twierdził że nabył ją w salonie i trochę poużywał. Ale dowodu na to nie miał.
    Dodatkowo jestem z tych, co to jak działa to nie dochodzą, co i jak Tak więc Tomku, proponowałbym - let's test i pies trącał krzywe napisy.
    Co do ładowarki, to kupno parami nie bardzo ma sens - wysyłka jest i tak za darmo, a dochodzi transport lokalny; jak zginie to giną obie a mogła by jedna etc.
    W razie czego również służę pomocą w zakupie, a tak naprawdę to doradzam założyć sobie konto, przyda się jeszcze na pewno. Nawet nie posiadając karty kredytowej można elegancko i bez prowizji wpłacić kasę na swojego Paypala.
    KKM rzeczywiście coś se przykleił na stronie :/

Wkleję swój rower w stylu fu.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    czy tylko mi firefox pokazuje stronę kkm'u jako zablokowaną ze względu na złośliwe oprogramowanie?
    Google tak zindeksowało, jakiś fragment kodu im się nie podobał. Administracja poprawiła i wysłała info do G., niedługo alert nie powinien się już pojawiać.

Mariusz, fajne!

Strona 768 z 2397 PierwszyPierwszy ... 26866871875876676776876977077881886812681768 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów