Close

Strona 23 z 44 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

Patrząc na wyniki testu na Photozone, niestety Tokina wiedziala co robi tak długo nie wypuszczając tego obiektywu, na nieszczęście dla tej firmy nie można było tego dalej odwlekać. Po prostu porażka.
    Oby nie bylo podobnie jak z Tokina ATX 287pro SV.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

hmm, obawiam się że Tokine trzeba wykreślić z planowanych zakupów, i nie myślę tu tylko tym konkretnym obiektywie, od dłuższego czasu nie jest w stanie nawiązać równorzędnej walki z Sigmą, teraz przegrała z Tamronem sromotnie, a nie wspomnę już o firmowych obiektywach Nikona

wywalam ten wątek z ulubionych, test na photozone jest dla mnie wystarczająco wiarygodny
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Pewnie dlatego tak "podkulili ogon" z ceną. W pierwszych buńczucznych zapowiedziach miała kosztować prawie 1/3 wiecej!!
    NIKON forever

wojteh
    Gość

Domyślnie

mam Tamrona i za chwile bede miał Tokine - porównam obie i jedno idzie do sprzedania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    mam Tamrona i za chwile bede miał Tokine - porównam obie i jedno idzie do sprzedania

No to jestem ciekaw twego wyboru.

Patrzyłem na ten test i tokina kiepsko wypadła na MTF a jużfatalnie z aberacjami, są straszne!!! Za to malutko winietuje. Na zdjęciach testowych na 2.8 i 50mm źle nie wypada, ale te aberacje brrrr.

Pozdrawiam:
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

wojteh
    Gość

Domyślnie

jakos tak mało wierzę w takie jednoznaczne testy - zbyt oczywisty wybór
    - postaram sie byc obiektywny i wszystkim zademonstrowac -jak z moimi egzemplarzami jest - bo nalezy pamietać ze z Tamronem jest róznie.

szkoda tylko ze eSPe nie zaprezentował zdjęć łatwiej by było zobaczyc czy coś jest naprawdę nie halo

miałem poprzednio sigmę 17-70/2.8-4,5 i mam jeszcze sporo zdjęć z niej i porównam takze do nich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    jakos tak mało wierzę w takie jednoznaczne testy - zbyt oczywisty wybór
    - postaram sie byc obiektywny i wszystkim zademonstrowac -jak z moimi egzemplarzami jest - bo nalezy pamietać ze z Tamronem jest róznie.

szkoda tylko ze eSPe nie zaprezentował zdjęć łatwiej by było zobaczyc czy coś jest naprawdę nie halo

miałem poprzednio sigmę 17-70/2.8-4,5 i mam jeszcze sporo zdjęć z niej i porównam takze do nich
    Testy na photozone.de są bardzo rzetelne i wiarygodne, nie widzę powodu, aby w nie nie wierzyć.
    Tak na marginesie - firma Tokina w Niemczech, w przeciwieństwie do Polski, zawsze byla ceniona, jeżeli w ich testach coś wychodzi nie tak, to po prostu tak jest, a milczenie "posiadaczy" ( w końcu, w zależności od "źródeł" informacji, Migomex sprzedał 10-13 szt) tego obiektywu jest dość wymowne.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Pozdro Rafi
    D300s MB D10 ,N 17-55,F1oo/D70s,24-120 VR ,SB 800 ,SB 900,jakis statyw,żona +2-ka dzieci

Domyślnie

Według zamieszczonych tu sampli wykonanych przy:
    50mm f 4,0: http://photos.streamphoto.ru/0/b/9/a...a6aa07c9b0.jpg
    jest nieciekawie - raczej słabo,
    a przy 50mm f2,8: ttp://photos.streamphoto.ru/0/b/9/a5febbc3943214a32f8c17a6aa07c9b0.jpg
    i przy 50mm f3,2: http://photos.streamphoto.ru/d/d/1/a...6e550841dd.jpg
    jest bardzo kiepsko.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    ... a milczenie "posiadaczy" ( w końcu, w zależności od "źródeł" informacji, Migomex sprzedał 10-13 szt) tego obiektywu jest dość wymowne.
    nawet gdybym kupił ten obiektyw teraz siedziałbym cicho, nie chciałbym zostać potraktowany jak ostatni jeleń
    pozdrówka

Strona 23 z 44 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów