Close

Strona 22 z 44 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

moze damy sobie spokoj z uszczypliwoscia i kto ma lepsze informacje, kto ma lepsze zrodla i cokolwiek innego.
    co ? nowa tokina to jest akurat jedna z ciekawszych kwestii ostatnich dni .. na ktora czekalismy wiele wiele miesiecy ..

wojteh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eSPe Zobacz posta
    No więc jest, właśnie dotarła (ups nie zawiódł tym razem) i robi wrażenie. Mam trochę roboty w domu, ale wieczorem może uda mi się coś pstryknąć. Na pierwszy rzut oka śliczny i dość ciężki obiektyw (ciężar pozytywny - czuć że to jednak kawałek szkła). Przód jak wszyscy wiecie trochę się wysuwa przy zoomowaniu. Produkcja Japonia. W manualu świetnie chodzi pierścień ostrości, z milszym oporem niż w 12-24. Zobaczymy jaka jest jej prawdziwa jakość, być może peniądze wyrzucone w błoto, ano zobaczymy...
    Pierwsze wrażenie bdb.

nie rób mi tego - daj chociaz ze 3 fotki ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tumiwisizm Zobacz posta
    moze damy sobie spokoj z uszczypliwoscia i kto ma lepsze informacje, kto ma lepsze zrodla i cokolwiek innego.
    co ? nowa tokina to jest akurat jedna z ciekawszych kwestii ostatnich dni .. na ktora czekalismy wiele wiele miesiecy ..
    No co Ty!! Smurf "żywemu nie przepuści"
    NIKON forever

Domyślnie

dosyć tych uszczypliwości, dawać zdjęcia
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

rozpoczal sie leniwy czwartek. mialem nadzieje ze cos tu zobacze .. wstawie sobie wode na kawke i poanalizuje foty. no . zeby nie zapeszyc - ide wstawic wode. pzdr all z samego rana

wojteh
    Gość

Domyślnie

jak tak mozna mieć obiektyw i sie samplami nie podzielic - no chyba ze to taka kicha ze nawet nie warto - mam nadzieje ze w poniedziałek ja bede miał swojego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    dosyć tych uszczypliwości, dawać zdjęcia
    Ja tez chce foty czy ktokolwiek z Forumowiczów ma już te cudeńko?

Pozdrawiam:
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

A może nową Tokiną tak trudno robi się zdjęcia, że nikt jeszcze ich nie zaprezentował, choć co niektórzy się już wczoraj pochwalili jej posiadaniem.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Po skonsumowaniu tego testu doszedłem do wniosku, że chyba nie warto było czekać na tą Tokinę...
    Za mniejsze pieniądze jest Tamron, równiejszy jeśli chodzi o ostrość, mniejsze filtry, mniejsze aberacje (takich jak w przykładzie nigdy nie uświadczyłem na swoich zdjęciach).
    Różnicę w cenie lepiej chyba wydać na porządny statyw albo inszą inszość... Ewentualnie zbierać na Nikkora 17-55

pozdrawiam, kuba
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 22 z 44 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów