a ja od kilku wyjazdów body analogowe (dalmierz) z 35 mm i cyfrowe (bezluster) z 28 mm - lub odwrotnie - i styka mi![]()
Szukaj
a ja od kilku wyjazdów body analogowe (dalmierz) z 35 mm i cyfrowe (bezluster) z 28 mm - lub odwrotnie - i styka mi![]()
A ja od Tokio nigdzie już nie wyjechałem :P
Völkchlor
Ale masz w podpisie gdansk a nie tokyo
Road to Manila
bo samolotem wróciłem, czyli z tokio wyleciałem
Völkchlor
Zainwestowałem w Konicę 40/1.8. Teraz szukam jakiejś przejściówki NEX - Konica AR. Macie jakieś typy? Na alle za dużo tego nie ma, na jebaju jest sporo i w różnych cenach. Są jakieś firmy lepsze i gorsze czy brać najtańszą?
Aha i jeszcze jedno, z sentymentu do SB-400 kupiłem lampkę do NEX'a. Jest super tylko nie ma własnego ładowania i w związku z tym muszę dokupić dodatkową baterię. Możecie coś polecić? Przydałaby się również ładowarka, żeby nie trzeba było baterii ładować w aparacie.
Ostatnio edytowane przez ropusz ; 02-08-2013 o 13:32
Do Samsunga NX przejściówkę z Koniki AR kupiłem na Ebay, marki Fotga. Jest bardzo dobrze wykonana i nie ma żadnego luzu (w przeciwieństwie do paru adapterów, które kupiłem na Allegro - np. do Minolty MD).
Hexanon AR 1,8/40 + adapter jest niemal dokładnie wielkości Samsungowego 20-50 (jakieś 3 mm dłuższy).
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 02-08-2013 o 13:59
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Dzięki, kupiłem FOTGA za 10$ i jeszcze jakaś ochronka na LCD jest w zestawie.
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
Skontaktuj się z nami