Close

Strona 572 z 2397 PierwszyPierwszy ... 7247252256257057157257357458262267210721572 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 711 do 5 720 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiQ27 Zobacz posta
    Ostry obiektyw zawsze można zmiękczyć (choćby pończochą, albo postprocesem), natomiast dziadowskiemu szkłu raczej nic nie pomoże
    Znam to tłumaczenie Jest to o tyle niesensowne, że dodaje dodatkowy, zbędny krok - skoro nie masz zamiaru robić fotografii dermatologiczno-taksydermicznych, to po co superostre szkło? Żeby zakładać na nie duto albo w postprocesie blurować?
    jestem leniwym portrecistą, fotografuję wyłącznie piękne kobiety
    le blog|le fapejdż

Domyślnie

Z powodu takich dylematów wymyślono np. Nikkory DC.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Wuu Zobacz posta
    Znam to tłumaczenie Jest to o tyle niesensowne, że dodaje dodatkowy, zbędny krok - skoro nie masz zamiaru robić fotografii dermatologiczno-taksydermicznych, to po co superostre szkło? Żeby zakładać na nie duto albo w postprocesie blurować?
    Ale na zdominowanym przez amatorów forum mało kto posiada dedykowane obiektywy.

Wie ktoś co się dzieje z Majkelem (jak dobrze pamiętam nick)? - gość pokazywał świetne krajobrazy B&W?

Domyślnie

Mam nadzieję Marcin WuWu, że odpiszesz na moją prośbę, przynajmniej na PW. To wszystko.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Może już odpisał. Na Berdyczów.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Ale na zdominowanym przez amatorów forum mało kto posiada dedykowane obiektywy.
    To nawet nie chodzi o to, że amatorzy nie posiadają dedykowanych obiektywów.

Chodzi o to, że nex to jest system dość specyficzny, z którym większość się tu udzielających, pod przewodem zresztą Mikiego Wątkotwórcy, wyczuła że popuszczenie paska dobrze wpływa na dokrwienie mózgu.

Jednym z pomysłów na większe napięcie międzyneuronowe jest nieotaczanie się tysiącem gadżetów, o wątpliwym działaniu na kreatywność. Podkreślam - jednym, nie jedynym - ktoś może mieć inną spraw wizję.

Ale gdyby komuś się ten minimalizm zamarzył się również w szufladzie z obiektywami, łyżkowidelec portret/makro jest całkiem miłym instrumentem.

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Wie ktoś co się dzieje z Majkelem (jak dobrze pamiętam nick)? - gość pokazywał świetne krajobrazy B&W?
    Też mi go bardzo brakuje.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Wypraszam. My futerału na Nexa nie mamy.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Wypraszam. My futerału na Nexa nie mamy.
    Errare humanum est...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Może już odpisał. Na Berdyczów.
    ... właściwie to ... mógł napisać na PW, że NIE i ch** ... No ale dojrzałem bloga ... wiem już co chciałem więc nie dziwię się niczemu ...
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 26-07-2013 o 20:24
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Mam wrażenie że tylko ja się ciesze na nowy obiektyw w systemie Bardzo chciałem do lustrzanki sigmę 50-150/2.8 ale na sonego była rzadka więc zanim znalazłem to zmieniłem system na nexy, a tu teraz taka niespodzianka Jaką cenę typujecie?

Strona 572 z 2397 PierwszyPierwszy ... 7247252256257057157257357458262267210721572 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów