Szukaj
haha, no jeszcze nigdy nikomu tak nie odpisałem kto mnie o coś zapytał... nie zauważyłem tego posta. Kiedyś po warsztatach portretowych robiłem tutorial megabłyskawicznej obróbki na kkmie, mogę podać linka bo on tam wisi wciąż, ale nie wiem jaka jest polityka nikoniarzy w kwestii linkowania do "obcych" forów?
Zasadniczo obróbka, choć ważna, nie jest podstawą portretu. Trzeba zacząć od osoby, którą się portretuje, bo ona jest najważniejsza. Dobrze poświecić. Dobrze skadrować. A potem się martwić o dziubanie w kompie
Co do tej nieszczęsnej makrówki - jeśli mowa o portrecie, to Nex jest w o tyle fajnej sytuacji, że można podłączyć każdego możliwego pleśniaka. Za 200-300 zł można przylepić jakieś jasne 58 i muzyka gra. A za tysiaka z okładem te 58 może być 1.2 i żadne makro tego nie przeskoczy, pod warunkiem, że nie jesteśmy maniakami pojechanych MTFów. A w portrecie brzytwiasta ostrość jest bardziej wadą niż zaletą.
Wrzucam jeszcze jednego może, żeby nie klepać po próżnicy. Może auto tym razem
57 1.4 Hexanon na N7
A jednak ... doby człowiekNie wiem jak z linkami do obcych forum Marcinie ale jeśli dostanę taki na PW będę bardzo wdzięczny.
Panerai vel Eliot Capone
Chyba na szczęście NEX nie jest postrzegany jako profi sprzęt, nie daje też do pkt. do lansu i dlatego użytkownicy mogą cieszyć się względnym spokojem.
Większość nabywców ma też za sobą jakieś systemy, czasem jest to tylko back-up do czegoś więc i emocje słabsze.
Napisałem już kiedyś, że wątek jest "pozytywnie odjechany" - chętnie tu zaglądam.
kieszonkowo
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Skontaktuj się z nami