e16+ECU (chyba HDR)
Szukaj
e16+ECU (chyba HDR)
Bluszcz:
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Oko proroka PZ.
Właśnie wróciłem ze ślubu, gdzie jeden z gości miał X-E1 z 35/1.4. Po krótkiej zabawie: AF po prostu nie ostrzy w świetle żarowym, wizjer to jakiś slideshow, a jego rozdzielczość nie pozwala na precyzyjne wyostrzenie manualne (czy w Fuji jest w ogóle Focus Peaking?) Poza tym pierścień ostrości 35/1.4 przenosi ustawienie elektronicznie, nie mechanicznie. Duży minus.
Gdzie jest ta jakość? Skutecznie wyleczyłem się z tego body. No ale trzeba przyznać, że jest piękne.
Teraz pytanie do znawców: czy wizjer Nex 6 jest lepszy od X-E1? Chodzi mi o rozdzielczość i lagi.
to be a rock and not to roll
Nie mialem ani jednego ani drugiego, ale czytalem ze w Nex6 (generalnie w Sony) EVF bije jakoscia innych producentow.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Co prawda porównywałem krótką chwilę i tylko w jednych warunkach, tj. sklepowych (MM), ale coś tam zobaczyłem; duuży, wygodny, nie zauważyłem lagów. Na pewno lepszy od tego w x-e1. Ideałem byłoby gdyby fuji miał wizjer z nex-6 (i AF z OM-D..). Gapiłem się też przez lumixa G6 - równie podobne odczucia, równie duży wizjerek.
Przecież wiem. Ale dziwi mnie wytykanie tej cechy podczas gdy cały E-system ją posiada...
Skontaktuj się z nami