Bo nie potrzebuje bzdurnych funkcji, szkoda przepłacać.
Szukaj
Bo nie potrzebuje bzdurnych funkcji, szkoda przepłacać.
w takim razie racja, mi sie podoba w 5r wgranie aplikacji, np. ta od timelapse
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
ale dużo gadacie...
to
fota z wakacji
Ola
NEX F3 + Rokkor 58mm 1.4
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Mekano, specjalnie dla Ciebie sprawdziłem: E1650 zrobiłem już 631 zdjęć z czego 245 na 16mm. Kilka było pokazywanych w tym wątku. Sporo nie wymagało prostowania (krajobrazy) a tylko przycięcia (winieta). To mój podstawowy obiektyw do filmików i na wycieczki (np. ostatnio pokazywałem rodzicom Wrocław i miałem tylko Nex6+E1650). Wszyscy ze zdjęć są zadowoleni. 40 sztuk poszło do wywołania. Efekty super. Ale trudno, żeby odbitki 10x15 były inne niż super
Także powiem Ci: zaiste! nie da się nim robić zdjęć!
Tomek
| tohu wawohu |
@ToTom, Ty zawsze masz piękne zdjęciaAle powiedz co z autofocusem, z ostrością bo tu też spece mają jakieś "ale". I jak się ma obiektyw do jpg, bo ja np. to tylko tak sobie strzelam w... jpg.
Tama, jeśli robisz tylko w jpg, to nie zauważysz wad nawet na 16mm, bo dla tego obiektywu korekcji nie można wyłączyć. AF działa jak w każdym inny obiektyw w NEX. Dla mnie wystarczająco sprawnie i pewnie.
W NX jest 20-50 (tak samo wymagający korekcji) ale większy od E1650. I co najważniejsze, zaczyna się od 20mm, a to jest ZASADNICZA różnica.
Jeśli zdjęcia są dodatkiem do wycieczki (a nie odwrotnie) to E1650 sprawdzi się idealnie.
Jedno z takich zdjęć, zrobionych z marszu (16mm, RAW, LR):
Tomek
| tohu wawohu |
5R Industar-50 3.5/50. Dawno nic z tej 50 nie było....
Skontaktuj się z nami