Szukaj
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Nex-3N jest malutki. Z jakimś naleśnikiem (albo z 1650 w pozycji do transportu) to byłby chyba najmniejszy wśród tej gromadki.
C5050Z i jakieś APS-C...
Gdy zobaczyłem pierwsze NEXy z jakimś pierwszym naleśnikiem, pomyślałem sobie: "Jaki fajny aparat!", ale gdy zobaczyłem je z obiektywami 18-55, od razu pomyślałem sobie, że Sony postanowiło zaoszczędzić i zamiast wykorzystać fakt, że NEXy nie mają komory lustra i wyprodukować odpowiednio mały obiektyw, postanowiło zaoszczędzić i wzięło stary obiektyw 18-55 od lustrzanek, dostosowując go do mocowania E.Bo ten obiektyw wymiarami zupełnie nie pasuje do aparatów!
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Problem w tym że tych kilka cykli już było, aparat i akumulator nie są nowe...
Co do wrażeń, hmmm w nie porównuje do D700 bo to nie sensu, ale do d70s już bardziej ten zestaw jak dla mnie tylko do statystycznych tematów, próbowałem fotografować modelki na wybiegu przy bardzo dobry oświetleniu słonecznym i AF niestety nie wyrabiał, obiektyw zbyt często przejeżdzał zakres nigdzie nie trafiając
Ostatnio edytowane przez Lucas Z ; 08-07-2013 o 18:36
Jeżeli kogoś interesuje, czym jest pezet w dziedzinie optycznej, trzy sample z 16mm f8: https://www.dropbox.com/sh/ckwvhbgrx...23upGWDI/pezet
Puszka 5n z fw1.02 vs LR na neutralnych ustawieniach (dorzuciłem tylko z 500K do WB, bo LR oziębia względem puszki) raz bez korekcji, raz z korekcją szkła.
Fragmentu poręczy balkonu (prostej!) oczywiście w kadrze nie widziałem.
Ważna rzecz w związku z pezet (chyba dotyczy to jedynie 5n): podgląd rawa z pezeta jest koszmarnej jakości. Po prostu musimy pamiętać, że to co zobaczymy w domu będzie wyglądać dużo lepiej. Jeżeli komuś to bardzo dokucza, niech robi raw+jpg.
Edit: sprawdziłem - podgląd ma 1616x1080, więc nic dziwnego że jest masakra na lcd - powiększenie 100% jest ekstrapolowane.
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 08-07-2013 o 21:31
@Mariusz, czyli zdjęcie nr 3 takie będę miała prosto z puszki bez obróbek w postpr. w jpg? NEX sam skoryguje to co widać (!) na nr 1? Sorry za moje naiwne pytania ale czy NEX6 też sam koryguje?
Skontaktuj się z nami