W naszym ulubionym sklepie weakpotoman-a focal reducery do najbardziej interesujących systemów: m42, canon fd, contax/yashica, minolta md, pentax k, nikon f/ai/ais (uwaga, bez popychacza!). 166$ sztuka.
Szukaj
W naszym ulubionym sklepie weakpotoman-a focal reducery do najbardziej interesujących systemów: m42, canon fd, contax/yashica, minolta md, pentax k, nikon f/ai/ais (uwaga, bez popychacza!). 166$ sztuka.
Jak mozna sprawdzic ogniskowe, ktorych sie nie ma? Twoja wypowiedz odnosnie mojej troche mija sie z celem..
Wcale wiec, tak nie napisalam, przeczytaj uwazniej koledzy nizej miQ27 i puch24 dobrze zinterpretowali moje slowa, chodzilo o to jakich ogniskowych sie czesciej uzywa czy szerszych czy dluzszych, wtedy mozna miec jako takie okreslenie, czy warto interesowac sie czyms bardziej szerszym, czy jednak nie ma sensu, bo uzywamy najwiecej dluzszych ogniskowych.
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 01-07-2013 o 16:49
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
ropusz, Mekano zrobiła skrót myślowy, ale wydaje mi się, że jego intencję można było łatwo odczytać - jeśli duża liczba zdjęć będzie wykonana przy skrajnych posiadanych ogniskowych, to może oznaczać, że brakuje nam ogniskowych poza tymi granicami. I tyle. Więc nawet przejrzenie zdjęć, wśród których nie ma ani jednego przy 10 mm, może wykazać, że taka ogniskowa mogła by się nam przydać.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Miałem dzisiaj taki przestrzał przez mózg, żeby zamówić, bo nie kupiłem sobie żadnego fotogadżetu od całych 17 godzin...
Ale...
Jakoś ostatnio mam uderzenia rozsądku
Trochę pokręciłem sobie ostatnimi dniami Takumarem. No fajnie się foci, fajnie też (czasem) zdjęcia wychodzą. Ale czy na długo starczy tego zapału? Nex z pezetem, nex z toy-fujianem, nex z samy-fiszem (który mocno chodzi mi po głowie) - to są narzędzia na dłuższy czas, wyrafinowane, unikalne, zgrane i zgrabne, na topie w swojej klasie. Czy takim samym będzie nex z przytroczonym focal reductorem i powiedzmy takumarem 35? Czuję nieświeży oddech Pana Wątpliwego...
A powiedzcie mi jedno. Ostatnio robiłem trochę zdjęć Samsungiem NX300 i w normalny dzień to fucus peakingu prawie nie widać. Jak ostrzycie w słońcu tymi manualnymi szkłami z NEXem jak nie macie wizjerów?
Bo LCD w Nexie bardzo sie rozni od tego z Samsunga, prawda jest taka, ze Nex w sloncu sobie radzi, ale Samsung miewa z tym juz problemy, inny calkiem wyswietlacz, inne odzwierciedlenie kolorow, tak ze na Samsungu slabo widac.
Skontaktuj się z nami