Szukaj
Stanąłem w drzwiach (zamkniętych) ostatniego wagonu
Pociąg jechał góra 50km/h
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Dokładnie, tym sposobem poza tym i tam można sprawdzić co najwyżej naszą tendencję czy wolimy szerszy czy węższy koniec zooma a nie konkretne ogniskowe bo zawsze skrajne wartości które mamy na zoomach są najczęściej używane co nie znaczy że te ogniskowe lubimy (to że kończy się zakres np. na 105mm nie znaczy że nie wolelibyśmy akurat mieć 150-200mm)
PS. A kwestia czy 10-18... Ja bym najpierw sprawdził rozwiązanie za 1/3 ceny czyli 16/2.8+ konwerter na 12mm, da Ci to pojęcie czy szeroka ogniskowa pasuje. Ale jak się jej nauczysz używać to ją polubisz i będzie pasować;]
Jak sprawdzi i mu wyjdzie że najczęściej używa eq 28 a wciąż czuje że to za wąsko, to będzie miał uzasadnioną potrzebę nabycia
Podobnie jak używanie 105 i ciągłe cropowanie sugeruje nabycie dłuższego tele...
C5050Z i jakieś APS-C...
No tak, ale nawet jak się nie ma określonych ogniskowych, ale statystyka wykazuje bardzo duży procent zdjęć, przy, powiedzmy, 18 i 200 mm, można założyć, że komuś takiemu przydałby się obiektyw szerszy niż 18 i dłuższy niż 200.
PS. To była odpowiedź na post Ropusza; pisałem nie widząc dwóch niższych.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Moje doświadczenia są takie - robimy tym, co mamy. Kreatywny do wszystkiego się wdroży i z wszystkiego bicz ukręci. Taka mentalna akomodacja![]()
fujan + shutter drag :F
Skontaktuj się z nami