Naleśnik 20/2.8 jest prostą nexową propozycją w bardzo fajnej moim zdaniem klasie aparatów, reprezentowanych na razie przez Nikona A/Ricoha GR.
Szukaj
Naleśnik 20/2.8 jest prostą nexową propozycją w bardzo fajnej moim zdaniem klasie aparatów, reprezentowanych na razie przez Nikona A/Ricoha GR.
Tylko gdzieś bliżej nas SEL20F28 kosztuje £349.00 a to trochę sporo, Sigma jest kilka razy tańsza.
Podsumowanie testu naleśnika mnie zabiło
http://www.ephotozine.com/article/so...s-review-21751The Sigma lens may be a little more bulky, as it isn't a pancake-type lens, but then it is a third of the price, so you could probably put some of the price difference towards a jacket with larger pockets.
Ostatnio edytowane przez MiQ27 ; 17-05-2013 o 19:14
C5050Z i jakieś APS-C...
He, he... - bardzo dobre! I racjonalne!
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Ceny są różne w sklepach, jeśli mamy gotówke to można napewno poszukać i kupić taniej. Znalazłem sklep a wnim SEL20F28 za £276.99 new i E 35mm za £337.99
5N + 16mm + 18-55mm - £499.99
6 Kit with 16-50mm - £534.99![]()
NEX- 5R
Fajny ten system NEXa, szkła coraz ciekawsze ale zaczyna się robić drogo.
Wczoraj testowałem nocne możliwości 6-tki.
Jeśli chodzi o matrycę to nie jest źle. Z obsługą, ustawieniem ostrości, ogólnym user friendly dla takiej fotografii już tak dobrze nie jest. Zauważyłem że w trakcie naświetlania ekran jest czarny jednak nie wygaszony. Cały czas widać podświetlenie. Mozna wyłączyć ekran całkiem, z tym że wtedy trzeba patrzeć przez wizjer, który jest tak jasny że po 10s człowiek traci wzrok. Ktoś ma pomysł jak z tego wybrnąć?
Oglądać raczej po zmroku![]()
iso 100, 357 sekund, dół sporo wyciągany
iso 3200, 20 sekund
iso 400, 300 sekund, dół wyciągany
Wszyskie z 16-50 na 16mm i f/3.5.
Bardzo, bardzo zacne!
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Nic z tym nie zrobisz, taki urok elektronicznego wizjera, trzeba się z tym męczyćdo tego typu zdjęć używam manualnych szkieł, ostrość na nieskończoność i jazda. Luźna uwaga - w nex 6 kółko zmiany trybu pracy jest baaaardzo delikatne, raczej delikatnie obchodziłem się z aparatem, ale w tej chwili wystarczy lekkie dotknięcie tarczy i losowo zmieniają się nastawy
najbardziej wk...ia przerwanie nagrywania video bo aparat przełącza się w tryb program. Jak mi w serwisie powiedzą że to uszkodzenie mechaniczne.....
Przydałby Ci się Loki mój wizjer optyczny do 16mm co mi pozostał po wielkiej wyprzedaży, tyle że nie masz go niestety gdzie osadzić :/
Skontaktuj się z nami