Szukaj
Pozwol, ze Cie poprosze ladnie bys mi to jasniej wyjasnil, jaka to roznica w uzytkowaniu jest znaczaca? To rozumiem, ze na korzysc 18-55, gdyz mozna bezposrednia sterowac zoomem reka.. a w 16-55 juz nie mozna korzystac identycznie z niego jak w 18-55?
To jest dla mnie w tej chwli bardzo wazne bo mam zamiar kupic wlasnie ten zoom, na dodatek z drugim jakims Nexem, ale musi byc wygodny i szybki w uzytkowaniu, bo jak nie.. no to to chyba nie ma sensu..
(i nawiasem jeszcze dodam, ze:
Ktos tu sie kiedys wczesniej pytal jak sie ma moj zoom, a no tak, ze dalej jest w serwisie Sony nie naprawiony i go nie naprawia, bo wine ponosi w tym przypadku sklep, ktory jest odpowiedzialny za gwarancje i nie ma czegos takiego jak gwarancja europejska, tak to jest jak sie kupuje cos w jakis egzotycznych nie sprawdzonych sklepach na dodatek za granica.. (w Andorze) ale to temat jak dla mnie zamkniety, po prostu wyciagnelam z tego konsekwencje, nigdy nic nie kupowac poza swoim krajem).
No i teraz mysle nad jakims innym aparatem, bo potrzebny mi jest zoom, zastanawiam sie tez nad Samsungiem wlasnie nx200 lub nx1000
![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Mierzona jest prędkość kątowa obrotu pierścienia i system stara się proporcjonalnie do niej ruszać silnikiem układu ustawiania ostrości w obiektywie. Niestety, pomiar prędkości musi odbywać się w pewnym kwancie czasu i być tam uśredniany, co powoduje po pierwsze odczuwalne opóźnienie w reakcji, po drugie wrażenie małej zgodności między Twoim ruchem pierścienia z rzeczywistym efektem. Dodatkowo brak fizycznej blokady na końcu zakresu nie pozwala na jego "wyczucie".
Przy filmowaniu power zoom 16-50 może okazać się lepszym narzędziem.
ok. dzieki.
To teraz z tych wszystkich Nexow (poza -7 i -6 bo one maja wizjer), jest jakas alternatywa dla Nexow?
Jesli ktos ma jakies rozsadne propozycje to prosze pisac..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 12-04-2013 o 16:53
No tak wiec majac 5N i kupujac dodatkowo 5R zyskam tylko na kolku (i na wgrywaniu jakis aplikacji, - gadzet) i nic poza tym.. wszystko raczej bez zmian (chyba), kupujac 3N, bedzie gorszy od 5N w przypadku filmow.
tyle co sie doczytalam, wszystkie inne Nexy to juz odpadaja, bo tutaj na pierwszym miejscu jednak jest 5R.
(nie piszcie o -6, bo nie interesuje mnie bez dotyku i wizjer okazal sie zbedny, a to dodatkowa cena na dodatek).
Czyli lepiej nie warto patrzec na cos innego poza Nexem?
Szukam dokladnie tego co 5Nwszystko mi w nim pasuje (poza brzydkim duzym i shitowym ogorkiem, sorry), + filmy na takim poziomie.
I poza jedyna jak dla mnie wada, przy kreceniu filmow nie dalo sie plynnie korzystac z tego zoomu, bo mimo ze sie staralam, to wychodzilo to czasem skokowo, moze jak piszesz 16-50 okazalby sie lepszy w tym.
---
a ktos wie czy nx1000/200 da zblizony obrazek do 5N? Tak na moje oko w sieci to nie jest to jakas ogromna roznica, no ale moge sie mylic..![]()
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 12-04-2013 o 17:11
Droga:
Panerai vel Eliot Capone
Skontaktuj się z nami