Close

Strona 426 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3263764164244254264274284364765269261426 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 251 do 4 260 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Mekano! A nie rozsadniej jest dokupic sobie obiektyw do 5n i cieszyc sie dalej pstrykaniem? Masz dwa do wyboru tj. 18-55 i 16-50.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Mekano, po cholerę Ci nowe body? Na sprzedaży 5n zbyt dużo stracisz, więc trzeba go zarżnąć na alerty i wtedy kupować nowe body. Teraz kup sobie pz i baw się. Strasznie się znów miewasz z tymi decyzjami i masz za dużo kasy do wydania bez sensu chyba...
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Mekano, po cholerę Ci nowe body?
    Body & Soul...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Mekano! A nie rozsadniej jest dokupic sobie obiektyw do 5n i cieszyc sie dalej pstrykaniem? Masz dwa do wyboru tj. 18-55 i 16-50.
    owszem na pewno bylo by rozsadniej kupic sam obiektyw, ale kupujac sam obiektyw to sie po prostu nie oplaca
    i patrzac wstecz, dzieki Bogu, ze zdecydowalam sie kupic zestaw z dwoma obiektywami bo roznica w cenie byla bardzo mala, wiec wyszlo mi na to, ze praktycznie jeden obiektyw dostalam prawie gratis.
    i teraz tak dzisiejsze ceny obiektywow dla Nex-a: 16-50 - 330 € / a "Ogorek" - 280 €.
    I teraz tak 3N + 16-50 chodzi w cenie 480 € a 5R z 16-50 no to tutaj trzeba troche dodac bo cena jest 600 €.
    tutaj mi sie oplaca kupic zestaw 3N bo za 140 € mialabym drugiego Nex-a, tyle ze mi ten model troche nie odpowiada bo go okroili z video, takze sam obiektyw raczej odpada, a plus jest tego taki, ze nie zmienialabym obiektywow i na jednym mialabym 16mm + ew. ECU, no a na drugim zoom.

Narazie mam czym fotografowac, bo mam tez Nikona z obiektywami, (no ale duzy i ciezki, nie chce mi sie nosic)
    no a Nex, bez zooma to wiadomo troche ogranicza, bo stalka nie mam duzego pola do popisu wiec tak czy inaczej, jestem zmuszona myslec o innym malym aparacie, no i jesli juz nie te Nexy (wolalabym jednak 5R) to moze Samsung nx1000 mozna miec go naprawde za fajna cene 280 €. jakos.
    tu sa zdjecia z nx200 (bo nie moge znalezc tam z nx1000) ale jak kiedys gdzies ogladalam sa bardzo podobne:
    http://www.dpreview.com/galleries/re...review-samples
    http://www.dpreview.com/galleries/re...review-samples

i dla mnie one sa lepsze niz RX100, czy sie myle? (kompakt Sony, wiadomo)
    eh, nie wiem..

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Mekano, po cholerę Ci nowe body? Na sprzedaży 5n zbyt dużo stracisz, więc trzeba go zarżnąć na alerty i wtedy kupować nowe body. Teraz kup sobie pz i baw się. Strasznie się znów miewasz z tymi decyzjami i masz za dużo kasy do wydania bez sensu chyba...
    nie chce sprzedawac Nex-a nawet nie chce myslec o innym aparacie.. no ale, wybaczcie Nikona z 18-105 i z 70-300 VR, nie bede nosic... a potrzebny mi zoom.. a oddzielnie jak widac sie go nie oplaca.

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Body & Soul...
    E? :P
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Mecano,
    Jeśli lubisz NEXy i masz już NEXa i jakiś obiektyw, a oprócz tego masz Nikona, to chyba nie ma wielkiego sensu pakować się w trzeci system, Samsunga NX. Samsungi NX nie są takie złe, ale to byłby kolejny system z kolejnymi obiektywami, a dostępność wszelakich akcesoriów do NXów jest gorsza. Poza tym, obiektyw 20-50, z którym NX1000 jest sprzedawany w zestawach, jest optycznie całkiem niezły i przyjemnie mały, ale mechanicznie jest taki sobie, i ma bardzo głośny mechanizm AF, który wyraźnie słychać na filmach - chyba, że w nowej wersji coś poprawili, w co raczej wątpię. Poza tym nie ma on stabilizacji OIS. Nie znam NEXów, poza opisami, ale tak na oko wydaje mi się, że nowy 16-50 jest całkiem atrakcyjną propozycją. Nie wiem, czy Power Zoom jest jego wielką wadą - w końcu wszystkie kompakty mają Power Zoom i ludzie z tym żyją. A może to być bardzo przydatne przy filmowaniu. Filmując Samsungami NX próbowałem płynnie zmieniać ogniskową pierścieniem - i osiągnąłem wszystko (skoki wielkości obrazu, drgania aparatu), tylko nie płynną zmianę ogniskowej.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

ze tak powiem podoba mi sie obrazek z nx1000/200 a filmowanie w Samsungu odpada, za slabe jest.
    To o czym piszesz tu:
    Filmując Samsungami NX próbowałem płynnie zmieniać ogniskową pierścieniem - i osiągnąłem wszystko (skoki wielkości obrazu, drgania aparatu), tylko nie płynną zmianę ogniskowej.
    - o tym samym napisalam pare postow wyzej w stosunku do 18-55 w Nexie, dlatego mam nadzieje, ze ta wade w 16-50 zdecydowanie poprawili dzieki wlasnie temu power zoom-owi, przez co obraz przy filmowaniu bylby plynniejszy, a to wazne.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

No właśnie ja miałem poważne problemy z płynnym zoomowaniem podczas rejestracji filmu, za pomocą 16-50. W przypadku 18-55 robiłem to zdecydowanie lepiej/płynniej.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    No właśnie ja miałem poważne problemy z płynnym zoomowaniem podczas rejestracji filmu, za pomocą 16-50. W przypadku 18-55 robiłem to zdecydowanie lepiej/płynniej.
    zaczekaj Fatman, czy aby na pewno wesz co napisales? czy Ci sie nie pomylilo i nie powinno byc na odwrot?
    Bo z Twojej wypowiedzi wynika, ze uzywajac 16-50 miales problemy, a duzy zoom 18-55 dawal zdecydowanie lepiej rade? Cos mi sie to nie wydaje ok? Pomylils sie, prawda?

Domyślnie

Ten dziwny przycisk do zoomu w 16-50 w ogóle nie nadaje się do płynnego zoomu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goku Zobacz posta
    Ten dziwny przycisk do zoomu w 16-50 w ogóle nie nadaje się do płynnego zoomu.
    No ale przeciez jego stworzyli po to, pod filmowanie? Tak jak najnowszy 18-200 tez ma identyczny przycisk/wajche (specjalnie przystosowany do filmowania)
    Czyli uwazacie, ze stary "ogorek" 18-55 filmuje plynniej?
    Moje pytanie czy mozna w tym 16-50 zmienic recznie tez zoom, czy tylko za pomoca tego przycisku, bo juz nie pamietam.. jak to bylo?
    i to:
    Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Przy filmowaniu power zoom 16-50 może okazać się lepszym narzędziem.
    to ja juz nic z tego nie rozumiem, myslalam ze 16-50 bedzie lepsze pod tym wzgledem przy filmowaniu.

Strona 426 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3263764164244254264274284364765269261426 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów