Close

Strona 526 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2642647651652452552652752853657662610261526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 251 do 5 260 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

W naszym ulubionym sklepie weakpotoman-a focal reducery do najbardziej interesujących systemów: m42, canon fd, contax/yashica, minolta md, pentax k, nikon f/ai/ais (uwaga, bez popychacza!). 166$ sztuka.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    No tak, ale nawet jak się nie ma określonych ogniskowych, ale statystyka wykazuje bardzo duży procent zdjęć, przy, powiedzmy, 18 i 200 mm, można założyć, że komuś takiemu przydałby się obiektyw szerszy niż 18 i dłuższy niż 200.

PS. To była odpowiedź na post Ropusza; pisałem nie widząc dwóch niższych.
    Mekano zaproponowała sprawdzenie ile zrobiło się zdjęć na 10mm. Ja tylko napisałem, że jak ktoś nie ma szerokokątnego to nie ma jak sprawdzić. Chociaż nie... ja nie mam ale sprawdziłem i mam 0 takich zdjęć. Skoro mam 0 to chyba nie będę miał pożytku z 10-18, co?

Domyślnie

Jeszcze jedno zdjęcie. Tym razem z obiektywu Jupiter 11 (4/135mm)
    Mam taki na m39, jest zaskakujący pod względem jakości.
    Dworzec w Opolu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Mekano zaproponowała sprawdzenie ile zrobiło się zdjęć na 10mm.
    Jak mozna sprawdzic ogniskowe, ktorych sie nie ma? Twoja wypowiedz odnosnie mojej troche mija sie z celem..
    Wcale wiec, tak nie napisalam, przeczytaj uwazniej koledzy nizej miQ27 i puch24 dobrze zinterpretowali moje slowa, chodzilo o to jakich ogniskowych sie czesciej uzywa czy szerszych czy dluzszych, wtedy mozna miec jako takie okreslenie, czy warto interesowac sie czyms bardziej szerszym, czy jednak nie ma sensu, bo uzywamy najwiecej dluzszych ogniskowych.
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 01-07-2013 o 16:49
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

ropusz, Mekano zrobiła skrót myślowy, ale wydaje mi się, że jego intencję można było łatwo odczytać - jeśli duża liczba zdjęć będzie wykonana przy skrajnych posiadanych ogniskowych, to może oznaczać, że brakuje nam ogniskowych poza tymi granicami. I tyle. Więc nawet przejrzenie zdjęć, wśród których nie ma ani jednego przy 10 mm, może wykazać, że taka ogniskowa mogła by się nam przydać.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    ropusz, Mekano zrobiła skrót myślowy, ale wydaje mi się, że jego intencję można było łatwo odczytać - jeśli duża liczba zdjęć będzie wykonana przy skrajnych posiadanych ogniskowych, to może oznaczać, że brakuje nam ogniskowych poza tymi granicami. I tyle. Więc nawet przejrzenie zdjęć, wśród których nie ma ani jednego przy 10 mm, może wykazać, że taka ogniskowa mogła by się nam przydać.
    No wlasnie dokladnie to mialam na mysli, myslalam ze bedzie to zrozumiale dla wszystkich, dzieki za sprostowanie.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    W naszym ulubionym sklepie weakpotoman-a focal reducery do najbardziej interesujących systemów: m42, canon fd, contax/yashica, minolta md, pentax k, nikon f/ai/ais (uwaga, bez popychacza!). 166$ sztuka.
    Mariusz, zamawiasz? Ciekawe jak z jakością optyki, bo to chyba nie są te oryginalne, które rzekomo miały poprawiać MTFy.

Dorwać jasną 35mm z dowolnego systemu + ten reduktor i niczego więcej nie potrzeba.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Mariusz, zamawiasz? Ciekawe jak z jakością optyki, bo to chyba nie są te oryginalne, które rzekomo miały poprawiać MTFy.

Dorwać jasną 35mm z dowolnego systemu + ten reduktor i niczego więcej nie potrzeba.
    Miałem dzisiaj taki przestrzał przez mózg, żeby zamówić, bo nie kupiłem sobie żadnego fotogadżetu od całych 17 godzin...

Ale...

Jakoś ostatnio mam uderzenia rozsądku

Trochę pokręciłem sobie ostatnimi dniami Takumarem. No fajnie się foci, fajnie też (czasem) zdjęcia wychodzą. Ale czy na długo starczy tego zapału? Nex z pezetem, nex z toy-fujianem, nex z samy-fiszem (który mocno chodzi mi po głowie) - to są narzędzia na dłuższy czas, wyrafinowane, unikalne, zgrane i zgrabne, na topie w swojej klasie. Czy takim samym będzie nex z przytroczonym focal reductorem i powiedzmy takumarem 35? Czuję nieświeży oddech Pana Wątpliwego...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

A powiedzcie mi jedno. Ostatnio robiłem trochę zdjęć Samsungiem NX300 i w normalny dzień to fucus peakingu prawie nie widać. Jak ostrzycie w słońcu tymi manualnymi szkłami z NEXem jak nie macie wizjerów?

Domyślnie

Bo LCD w Nexie bardzo sie rozni od tego z Samsunga, prawda jest taka, ze Nex w sloncu sobie radzi, ale Samsung miewa z tym juz problemy, inny calkiem wyswietlacz, inne odzwierciedlenie kolorow, tak ze na Samsungu slabo widac.

Strona 526 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2642647651652452552652752853657662610261526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów