Close

Strona 451 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3514014414494504514524534615015519511451 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 501 do 4 510 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

W trybie przeglądania zdjęć pojawia się komunikat nie włożono karty pamięci. Jak włożę kartę wiać tylko zdjęcia z karty. Jak podłączę aparat kablem usb pojawia się komunikat że pracuje w trybie usb ale na kompie nic nie widać.

Domyślnie

No to chyba sobie sam odpowiedziałeś...
    Przeczytaj instrukcję - czy mówi coś o tym, że aparat ma wewnętrzną pamięć? Jeśli nie, to nie ma! Jeśli pozwala na zrobienie zdjęcia bez karty pamięci, to można je sobie tylko przez chwilę obejrzeć na ekraniku, przechowywane jest tylko w pamięci buforowej, tymczasowej, i znika po wykonaniu dowolnej czynności.
    Niewielką wewnętrzną pamięć mają tylko niektóre kompakty, a i to nie wszystkie.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flashmen Zobacz posta
    Wczoraj stalem sie posiadaczem Voigtlanderow 25mm/0,95 i 40mm f/1.4 ale na bagnet 4/3.
    Mam dylemat bo nie wiem czy kupic jakiegos OM-D czy po prostu kupic przejciowke i ktoregos Nexa?
    Doradzcie cos.
    da się

tylko trochę wygląda jak 35/1.8 na fx

Na flickr są jeszcze sample z mniejszą winietą, ale to chyba cropy. Nawet po przycięciu nieźle to wygląda...

Tutaj dokładnie co i jak (^^) http://dc.watch.impress.co.jp/docs/r...20_420864.html
    Ostatnio edytowane przez hostman22 ; 28-04-2013 o 12:20
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

dzieki hostman22

35/1.8 na fx troche lepiej wyglada niz nex z vojtkiem,

jednak chyba bede musial kupic ktoregos Olka zeby mialo to sen... ;/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Myslisz ze wyjdzie cos w tym roku jeszcze od Sony?
    No i korekta tego, co napisałem wcześnie: Optyczne podają, że plotki głoszą, że Sony postanowiło zmienić politykę modelową i zaprzestać częstego wypuszczania nowych, a mało różniących się między sobą modeli, i w tym roku można się spodziewać tylko następcy NEXa 7.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flashmen Zobacz posta
    dzieki hostman22

35/1.8 na fx troche lepiej wyglada niz nex z vojtkiem,

jednak chyba bede musial kupic ktoregos Olka zeby mialo to sen... ;/
    A może lepiej sprzedać te Voitki i zakupić za tą kasę jakieś dobre szkiełko??
    Manualne ostrzenie nie zawsze jest łatwe i przyjemne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tama Zobacz posta
    d5000, to zapewne 3N. Jak się aparat sprawuje? Choć już bardziej interesuje mnie obiektyw, teraz w połączeniu z 5R. Może masz jakiś landszafcik ale taki prosto z puszki jpg?...
    Aparat jak aparat swoją robote zrobi. Było pisane:
    że plastikowy - tu potwierdzam prawdziwa wydmuszka,
    że uchwyt do trzymania ma zły profil - też się z tym zgadzam, nie wiem dlaczego to zmniejszyli przecież i tak obiektyw wystaje do przodu. I co tam jeszcze było? Pewnie filmowanie 25p a nie 50p,
    Brakuje portu na podzerwień a co za tym idzie nie skorzystamy z pilota.

Na plus za to jest wbudowana lampa błyskowa, W porównaniu z 5n zacząłem teraz jej używać fajnie bo można paluchem ją odchylić do góry. Ekranik odchylany o 180 stopni, można fotke strzelić sobie na fejsbuka

Ładowanie baterii wiadomo poprzez kabel USB, nie przeskadza mi to mogę użyć ten sam kabelek co do smartfona.

W 3n zoomem można sterować na trzy sposoby: "dzyndzlem" przy włączniku, pierścieniem obiektywu i "dzyndzlem" z boku obiektywu co myślę jest najlepszym rozwiązaniem, filmik:
    https://www.dropbox.com/s/808w48yrevdprqy/00021.MTS

Oglądając aparat w sklepie jeśli mamy szczęście i bateria jest naładowana można pobawić się jak działa zoom ale nie wygląda to za ciekawie na ekraniku jest dużo lepiej gdy jest włożona karta pamięci i nagrywamy film.

Napewno Sony słucha troche skarg użytkowników bo zabudowali przycisk "movie" i teraz nie można go tak łatwo włączyć przypadkowo.

Kilka fotek:
    5n + 16mm
    https://www.dropbox.com/s/zwz4d9h1k0...20%2B%2016.rar

3n + 16-50, ustawienia chyba podobne co w 5n
    https://www.dropbox.com/s/foecqnuezm...2B%2016-50.rar

reszta z 3n
    https://www.dropbox.com/s/y7g2q6mxa9...%20samples.rar
    NEX- 5R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ja wybrałem opcję adapter 40.5-49 - większy wybór marek, mniejsze ryzyko winietowania, lepsza zwykle konstrukcja mechaniczna, wspólny filtr do innych systemowych szkieł (18-55, 55-210, 20, 35, 50).
    Potwierdzam co wyżej napisane. Najbardziej optymalne to, adapter i filtr 49mm. Do tego można dokupić w MM bardzo solidną pokrywkę /49mm/ firmy Hama za 9,99 zł. Trafiłem na Allegro za 1/2 ceny /stan idealny/, na doskonały filtr polaryzacyjny firmy B+W o w/w średnicy.

Domyślnie

A ja mam adapter 52. Idealnie komponuje się ze szkiielkiem. Akurat miałem slima 52 i tylko dekiel dokupiłem
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    A ja mam adapter 52. Idealnie komponuje się ze szkiielkiem. Akurat miałem slima 52 i tylko dekiel dokupiłem
    Oczywiście piszemy tu o obiektywie Sony 16-50.

Co sądzicie o tym akumulatorze....oryginał czy podróbka ? Gdyby oryginał, to cena bardzo godziwa.
    http://allegro.pl/oryginal-sony-np-f...188294893.html

Strona 451 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3514014414494504514524534615015519511451 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów