Close

Strona 450 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3504004404484494504514524605005509501450 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 491 do 4 500 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Kiedyś obróbkę nam robiono w Labie. Teraz wielu zdjęć nie ogląda się na papierze tylko na ekranie a to oznacza, że obróbkę choćby podstawową musimy zrobić sami. W pewnych warunkach np. śnieg, piasek automatyka aparatu sobie nie radzi i dopóki nie wprowadzadzi się korekty ekspozycji to zmiana aparatu na Nexa nic nie zmieni.

Domyślnie

Jeju ile gadania...

Domyślnie

Mam pytanie do użytkowników 5r i 6, czy na ekranie jest wyswietlane info o aktualnym ustawieniu ogniskowej?

E16-50mm
    Ostatnio edytowane przez d5000 ; 28-04-2013 o 00:06
    NEX- 5R

Domyślnie

Jest. W "6" przy zmianie ogniskowej wyświetla się linijka z info o ogniskowej.

Z przykrością informuję, że MariuszJ z miasta Łodzi, którego pomocy nieraz doświadczyłem w tym wątku po nabyciu w dniu 24.04.2013 Fuji X-100S, prawdopodobnie bardziej będzie się udzielał w temacie Fuji niż Nexa
    W swoim i NEXsiarzy imieniu proszę o popełnienie kilku fotek tego samego motywu na podobnych ustawieniach Fuji i Nexa, celem porównania tych aparatów. Jako nowy posiadacz Nexa /9 dni/, mam nadzieję, że różnica nie będzie powalająca. Jeśli tak....trzeba będzie zadzwonić do Providenta

Domyślnie

W 5n ogniskowa się też wyświetla.

2marekm: cóż, Majowie mieli rację, Ty nie :P Lubię się udzielać w wielu miejscach, a Nex będzie zawsze blisko mnie. Kupno X100s było zracjonalizowane wyłącznie ceną zestawu 6 + Zeiss i tylko z takim zestawem ma sens zdjęcia z X100s porównywać. Także dopingujcie nas - mnie i Ikita - do wspólnej fotosesji, jedynie z niej jakieś konstruktywne wnioski mogą wypłynąć.

A co do udzielania się w wątku o Fuji (dowolnym), niekończące się rozprawy o galanterii i biżuterii skutecznie odstraszają mnie od zabierania tam głosu...

Gdybym miał ekstrapolować to, co wiem o możliwościach Nexa 16mpx vs X-Trans, to w kategorii obrazek jest wydaje się niewielka przewaga Fuji (struktura szumu, możliwości dynamiczne). Co ciekawe jednak, solidność budowy, dopracowanie techniczne, ułatwiające fotografowanie ficzery - to wszystko jest po stronie Sony. Mam czasami wrażenie że "galanteria i biżuteria" była celem nie pobocznym, a głównym... ale ja raczej malkontent jestem, więc może nie warto mnie słuchać.

Dwa ostatnie kwiatki dobrze pokazują różnicę w cenie Zeiss vs 16-50

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

d5000, to zapewne 3N. Jak się aparat sprawuje? Choć już bardziej interesuje mnie obiektyw, teraz w połączeniu z 5R. Może masz jakiś landszafcik ale taki prosto z puszki jpg?

Przeglądam ten wątek od postów z 10.2012 r. Połowy, nie - raczej 3/4 nie ogarniam (szkła, podpięcia, przejściówki, LR) ale co istotne dla mnie staram się wyłapać. To taka zaprawa do 5R z 16-50 Zdjęcia macie fantastyczne, tyle że to inne szkła i LR. Szczerze, to ja tego nigdy się nie nauczę. Może ktoś "przyzna się" do zdjęć w jpg, takich jak najmniej obrobionych. Moja umiejętność obróbkowa to same poprawki, modyfikacje, typu: ostrzenie, pokręcenie koloru (czasem nieudane).
    Dobrze też, że w MM można sprzęt oddać w ciągu 7 dni od dnia zakupu. Ale nie o to chodzi by kupować w ciemno.

Mariusz, podoba mi się Twoja zabawa w kolory, o spojrzeniu nie wspomnę.

Pozdrawiam i będę z Wami na bieżąco

Domyślnie

Wczoraj stalem sie posiadaczem Voigtlanderow 25mm/0,95 i 40mm f/1.4 ale na bagnet 4/3.
    Mam dylemat bo nie wiem czy kupic jakiegos OM-D czy po prostu kupic przejciowke i ktoregos Nexa?

Doradzcie cos.

Domyślnie

Spadek?
    1.4/40 to normalne (czyli do małego obrazka) szkło, z mocowaniem Leica M. Więc na NEXie będziesz miał odpowiednik 60 mm (pod warunkiem, że dokupisz przejściówkę oczywiście).
    Natomiast 0.95/25 to szkło pod m4/3 i na APS-C czeka Cię konkretna winieta... jeśli w ogóle są przejściówki do tego.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Można jakoś zaimportować z aparatu zdjęcia które były wykonywane bez karty pamięci? Z tego co kojarzę to aparat ma pamięć wewnętrzną ale gdzieś na zagranicznych forach czytam że zapisuje tylko ostatnie zdjęcie wykonane bez karty. Prawda to?

Domyślnie

A masz to zdjęcie po ponownym włączeniu aparatu?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 450 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3504004404484494504514524605005509501450 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów