No, trochę, nie spodziewałem się że 24mm na f1.8 wyrwie coś z tła z kilku metrów![]()
Szukaj
No, trochę, nie spodziewałem się że 24mm na f1.8 wyrwie coś z tła z kilku metrów![]()
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Witam, czy w NEXach można wyłączyć ekranowy efekt po prawej stronie pionowy czarny pasek? Pan w sklepie nie umiał tego w 3N wyłączyć.
Oglądałam wczoraj tego 3N, wygląda nieciekawie, strasznie plastikowy, 5 też ale przynajmniej udaje nieplastikowy. Lepszy grip jest w 5.
I myslę, po długich analizach, że optymalna wersja dla mnie to 5R (z uwagi na 16-50), a później dokupić adapter+polara na końcu kiedyś 55-210.
Czy to dobry pomysł? W zamian pozbędę się RX100![]()
Ekran w NEXie ma proporcje 16:9, a matryca 3:2 (czyli 13.5:9) więc w normalnym trybie fotografowania nie ma skąd wziąć obrazu na pozostały kawałek.
I chyba we wszystkich NEXach tak jest.
C5050Z i jakieś APS-C...
MiQ27, już jesteś milszy
Czyli jak focę 16:9 (a lubię tak) to nie będę miała tego paska?
czy w przypadku dotykowego ekranu te elementy na czarnym pasku do czegoś mi się przydadzą, tzn. czy dotykowość tam funkcjonuje i w ten sposób mogę zmieniać ustawienia?
Skontaktuj się z nami