Close

Strona 540 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4044049053053853954054154255059064010401540 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 391 do 5 400 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

a ja mialam na mysli dwa obiektywy od sony z tym ze ten drugi przerobiony od Tamrona. i wyzej w tescie co podalam linka, myslalam ze mowia wlasnie o Sony i o Sony-Tamron, a teraz juz zdalam sobie sprawe, ze istnieje cos takiego jak Tamron z oznaczeniem Tamron. no i oni jego wlasnie krytykowali w tamtym watku, a ja myslalam ze porownuja do tego Sony-Tamron.
    W takim razie to fajnie ze ten nowy Sony-LE jest ciut lzejszy waga ma dla mnie znaczenie, wiec moge go nadal brac pod uwage, o niego mi wlasnie chodzilo. Kosztuje 710 euro, drogo.. i cena raczej nie spadnie..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

a ktos juz w tym watku pisal ze ma wyjsc nowa "krowa" dla Nex-a?
    Zeiss 16-70 http://www.sonyalpharumors.com/sr4-z...hin-this-year/
    natknelam sie przez przypadek, jak chcialam porownac powyzsze obiektywy.
    SR4, narazie plotka, no ale z wiadomych zrodel, wiec lada chwila i bedzie kolejny gigant, zamiast cos miniaturowego, eh.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Wie ktoś gdzie można zakupić korpus 5n? Szukam szukam ale wszedzie już tylko 5r....
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Chyba wyszedł z produkcji więc małe szanse. Ja jakiś czas temu szukałem niedobitków i niestety echo, pozostało alle.
    Wprawdzie w kilku sklepach Euro mieli jeszcze cenówki na 5N, ale wystawione przy nich były 5R więc okazało się że to tylko jakiś błąd w systemie.

@Mekano - niestety, prawa fizyki są nieubłagane. Jasny zoom z dłuższym końcem rzędu 70mm musi być duży albo nie będzie jasny...
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Kto wie, może na jasność wymyślą taki sam patent korekty zdjęcia w aparacie, jak na dystorsję. Zbudują obiektyw z monstrualnym winietowaniem, będzie miał w centrum 2,8, ku brzegom spadek o 3 EV (czyli na brzegach 8 ), a korygować to będzie elektronika, wzmacniając obraz - ale będzie się nazywało, że obiektyw ma jasność 2,8....
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

tylko nosic taka krowe? to juz lepiej ten 18-200, co za roznica.
    a jak bedzie jasny i ma miec znaczek Zeiss, no to bedzie kosztowac z 900 €.

Domyślnie

No więc właśnie, jak pisałem wcześniej, duży obiektyw do bezlusterkowca jest zaprzeczeniem tej idei, i po prostu niewygodnie się nim fotografuje, wyślizguje się z rąk, itd.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

ja chyba koniec koncow wezme 16-50 dylematow by nie bylo gdyby Samsung mi troche lepiej filmowal, no ale niestety..
    i 16 mm w Nexie mnie ogranicza, bo to tylko jedna ogniskowa, a wiadomo co zoom, to zoom..

Domyślnie

Panowie i Panie od paru dni testuje nexa 6 z pz 16-50, po kilkudzieściu zdjęciach bateria rozładowała się do 50% czy to normalne? Czy ten aparat jest aż tak prądożerny w tym setupie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucas Z Zobacz posta
    Panowie i Panie od paru dni testuje nexa 6 z pz 16-50, po kilkudzieściu zdjęciach bateria rozładowała się do 50% czy to normalne? Czy ten aparat jest aż tak prądożerny w tym setupie?
    Po drugim, trzecim cyklu rozładowania/naładowania powinieneś dojść do kilku (ilu dokładnie to już zależy od tego co tam z tym aparatem będziesz robił) setek zdjęć.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Strona 540 z 2397 PierwszyPierwszy ... 4044049053053853954054154255059064010401540 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów