Close

Strona 439 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3393894294374384394404414494895399391439 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 381 do 4 390 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Czy panowie moze znaja jakis konwerter szerokatny do kita e18-55? Doszedlem do wniosku, ze nie chce wychodzic w tym systemie poza standard, ale czasami przydaloby sie popelnic cos uwa. E16+konw odpada. Nie znosze wymiany szkiel w plenerze.
    Nie słyszałem o niczym takim.

Argument z wymianą szkieł nie jest najmocniejszy - konwerter też musisz osadzić a potem zdjąć, różnica taka czy matrycę obnażysz czy nie - wydaje się kosmetyczna.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Tryb panoramy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Tryb panoramy
    Ale to tylko w landszafcikach. A UWA jest fajne nie z powodu landszafcików...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

O! Tryb panoramy chyba by wystarczył przy górskim foceniu, bo głównie to będę popełniał 5n.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

O! Tryb panoramy chyba by wystarczył przy górskim foceniu, bo głównie to będę popełniał 5n.
    W takim zastosowanu w większości wypadków się sprawdza.

Uważaj tylko na stosowanie polara - właściwie od razu załóż że do panoramy go ściągasz aby uniknąć efektu kurtyny.

No i niestety, licz się z ekstremalnymi efektami na bliskich planach.

Wszystkie z E16 w trybie panoramy.

Oszczędny w słowach Awatar desid
    Miasto
    Warszawa/Piaseczno

Domyślnie

Można też jakąś nasadkę HD Polaroid, ... czy Nikon
    nex siódmy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    W takim zastosowanu w większości wypadków się sprawdza.
    ...
    Wszystkie z E16 w trybie panoramy.
    Dzięki Mariusz, jesteś wielki
    Te panoramki robiłeś w trybie pionowym?
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Dzięki Mariusz, jesteś wielki
    Te panoramki robiłeś w trybie pionowym?
    Tak, aparat był pionowo (czyli panorama w kierunku góra lub dół). Te z poziomego ustawienia są ekstremalne jeżeli chodzi o format i stosuję je bardzo rzadko.

Poza tym nie do końca to ja robiłem, bo na ostatnim zdjęciu się załapałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    http://www.sonyalpharumors.com/first...m-may-already/ - i oczy wszystkich kierują się na wschód.
    Kwestia jakie szkła będzie można zapiąć;]

Doszedlem do wniosku, ze nie chce wychodzic w tym systemie poza standard, ale czasami przydaloby sie popelnic cos uwa. E16+konw odpada. Nie znosze wymiany szkiel w plenerze.
    To nie wymieniaj w plenerze, UWA i tyle Konwerter nakładany na 18-55 to też by była zabawa prawie jak wymiana szkieł, bo konwerter trzeba zapiąć na własny bagnet, a i czasem odpiąć i gdzieś jednak schować (a ma spore obie soczewki więc warto zamknąć deklami). Ja ostatnio brałem w góry tylko 16zUWA+55-210 (na wszelki wypadek jakby jaka kozica się trafiła czy portreciki podczas postojów).
    Obecnie czekam na dobrą okazję żeby ciachnąć panoramkę z e24/1.8

e24/1.8

Domyślnie

ikit, na drugim wyszło wreszcie trochę cajsa w bokehu... muszę się przeprosić ze swoim rollkiem, bo tęsknię już za tym efektem.

Mój E50 już zarezerwowany i wkrótce kto inny będzie Wam wklejał z niego sample. A jak ktoś tęskni za pełnym (ale pełnym) UWA kitem, to wiadomo do kogo pukać.

Strona 439 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3393894294374384394404414494895399391439 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów