Close

Strona 489 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3894394794874884894904914995395899891489 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 881 do 4 890 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Gdzie tą kartę kupiłeś, ja kupiłem bardzo dobrą... podróbę tylko że CF najpierw błąd z zapisem później wszystko padło..
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    Gdzie tą kartę kupiłeś, ja kupiłem bardzo dobrą... podróbę tylko że CF najpierw błąd z zapisem później wszystko padło..
    Kartę zakupiłem w Saturnie (SanDisk Ultra SDHC). Właśnie sprawdziłem i jest, to klasa 10...

Domyślnie

Ja kiedyś kupiłem na Allegro podróbkę Sandiska Memory Stick Duo, karta padła, sprzedawca wymienił mi ją na inną taką samą, która jakoś trzyma się (w starym telefonie) do tej pory - ale wtedy widziałem dokładnie takie same podróbki w dużym sklepie komputerowo-fotograficznym znanej firmy handlowej w dużym centrum handlowym - więc na podróbkę można trafić nie tylko w małym podrzędnym sklepiku czy na Allegro. Poza tym, karta, jak najbardziej oryginalna, może być po prostu uszkodzona - tylko jak to wykazać sprzedawcy, jeśli problem występuje tylko czasami?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez watrix Zobacz posta
    Ja mam pytanie z innej beczki. Otóż kilka razy po zrobieniu zdjęcia NEXem-6 pojawił mi się komunikat, że "zapis na karcie nie powiódł się". Aparat ma miesiąc, karta też nówka z SanDiska. Dodam jeszcze, że karta była formatowana i sprawdzana softem, który nie wykrył żadnych "bad sectorów" itp. Ktoś z Was się spotkał z podobnymi problemami?
    Proponuję ją reklamować bo wysypie się w najmniej oczekiwanym momencie. Miałem ten sam problem z najlepszą kartą Sony 32GB za 300zł którą dostałem w salonie razem z nex 5R.
    Formatowanie karty nic nie dawało, komunikaty pojawiały się coraz częściej aż pod koniec ważnej dla mnie sesji pojawił się komunikat z pytaniem czy sformatować kartę. Oczywiście od razu kartę wyjąłem z aparatu ale niczym już się jej nie dało odczytać ani sformatować. W salonie sony też mi nie pomogli tylko wymienili na nową

Domyślnie

Proponuje olać te wszystkie sandiski i ich podróby.
    Ja używam dwóch kart 32gb i jednej 16gb od goodrama http://www.kurtmedia.pl/product-pol-...M-SDHC-10.html
    Dobry zapis ok 15MB/s i odczyt trochę ponad 20MB/s i cena ok 40zł za 16 i ok 85 za 32gb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Ja od sufitu odbijam zwykłą lampą dłączoną do zestawu. Kartę bankomatową okleiłem białą taśmą izolacyjną (można też czymś odbijającym, moze folia aluminiowa) i mocuję zwykłą gumką recepturką. W pomieszczeniach o normalnej kubaturze np pokój, sprawdza się doskonale. Ze względu na prostote łatwo to schować i wykazuje dużą wytrzymałość. Nie wiem natomiast nic na temat żywotności lampy w takim użytkowaniu, podejrzewam ze jest mniejsza ale lampy używam od wielkiego dzwonu.
    Ja zrobiłem sobie taki dyfuzor http://www.youtube.com/watch?v=L2-UQhDoURI z różnych materiałów
    ale z efektów jestem średnio zadowolony.
    Rozmawiałem kiedyś w sklepie z klientem który bardzo zachwalał lampkę HVL-F20S że to jeden z najlepszych gadżetów do nexa, nieduża, bardzo zgrabna i daje świetne efekty.
    Nie znalazłem nigdzie w sieci testu tej lampy ani sampli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toktok Zobacz posta
    Ja zrobiłem sobie taki dyfuzor http://www.youtube.com/watch?v=L2-UQhDoURI z różnych materiałów
    ale z efektów jestem średnio zadowolony.
    Rozmawiałem kiedyś w sklepie z klientem który bardzo zachwalał lampkę HVL-F20S że to jeden z najlepszych gadżetów do nexa, nieduża, bardzo zgrabna i daje świetne efekty.
    Nie znalazłem nigdzie w sieci testu tej lampy ani sampli
    Po wpisaniu modelu lampy w google już na 1 stronie pojawiają się testy na youtube i vimeo, a dodatkowe sample znajdziesz na flickerze.

Domyślnie

HVL-F20S ma liczbę przewodnią 20 natomiast wbudowana lampa w nex-f3 ma liczbę przewodnią 6.
    Napisz ktoś, mi niekumatemu ile razy mocniejsza będzie lampa hvl-f20s od tej wbudowanej?

Domyślnie

20/6.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Dzień dobry w gronie neksiarzy. Czy ktoś mógłby polecić _dobrą_ przejściówkę do obiektów Nikona? Zależy mi na stabilności mocowania, cena ma mniejsze znaczenie.

Strona 489 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3894394794874884894904914995395899891489 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów