Gdzie tą kartę kupiłeś, ja kupiłem bardzo dobrą... podróbętylko że CF najpierw błąd z zapisem później wszystko padło..
Szukaj
Gdzie tą kartę kupiłeś, ja kupiłem bardzo dobrą... podróbętylko że CF najpierw błąd z zapisem później wszystko padło..
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Ja kiedyś kupiłem na Allegro podróbkę Sandiska Memory Stick Duo, karta padła, sprzedawca wymienił mi ją na inną taką samą, która jakoś trzyma się (w starym telefonie) do tej pory - ale wtedy widziałem dokładnie takie same podróbki w dużym sklepie komputerowo-fotograficznym znanej firmy handlowej w dużym centrum handlowym - więc na podróbkę można trafić nie tylko w małym podrzędnym sklepiku czy na Allegro. Poza tym, karta, jak najbardziej oryginalna, może być po prostu uszkodzona - tylko jak to wykazać sprzedawcy, jeśli problem występuje tylko czasami?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Proponuję ją reklamować bo wysypie się w najmniej oczekiwanym momencie. Miałem ten sam problem z najlepszą kartą Sony 32GB za 300zł którą dostałem w salonie razem z nex 5R.
Formatowanie karty nic nie dawało, komunikaty pojawiały się coraz częściej aż pod koniec ważnej dla mnie sesji pojawił się komunikat z pytaniem czy sformatować kartę. Oczywiście od razu kartę wyjąłem z aparatu ale niczym już się jej nie dało odczytać ani sformatować. W salonie sony też mi nie pomogli tylko wymienili na nową
Proponuje olać te wszystkie sandiski i ich podróby.
Ja używam dwóch kart 32gb i jednej 16gb od goodrama http://www.kurtmedia.pl/product-pol-...M-SDHC-10.html
Dobry zapis ok 15MB/s i odczyt trochę ponad 20MB/s i cena ok 40zł za 16 i ok 85 za 32gb![]()
Ja zrobiłem sobie taki dyfuzor http://www.youtube.com/watch?v=L2-UQhDoURI z różnych materiałów
ale z efektów jestem średnio zadowolony.
Rozmawiałem kiedyś w sklepie z klientem który bardzo zachwalał lampkę HVL-F20S że to jeden z najlepszych gadżetów do nexa, nieduża, bardzo zgrabna i daje świetne efekty.
Nie znalazłem nigdzie w sieci testu tej lampy ani sampli
HVL-F20S ma liczbę przewodnią 20 natomiast wbudowana lampa w nex-f3 ma liczbę przewodnią 6.
Napisz ktoś, mi niekumatemu ile razy mocniejsza będzie lampa hvl-f20s od tej wbudowanej?
20/6.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Dzień dobry w gronie neksiarzy. Czy ktoś mógłby polecić _dobrą_ przejściówkę do obiektów Nikona? Zależy mi na stabilności mocowania, cena ma mniejsze znaczenie.
Skontaktuj się z nami