Close

Strona 427 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3273774174254264274284294374775279271427 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 261 do 4 270 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    zaczekaj Fatman, czy aby na pewno wesz co napisales? czy Ci sie nie pomylilo i nie powinno byc na odwrot?
    Bo z Twojej wypowiedzi wynika, ze uzywajac 16-50 miales problemy, a duzy zoom 18-55 dawal zdecydowanie lepiej rade? Cos mi sie to nie wydaje ok? Pomylils sie, prawda?
    Nie. Nie pomyliłem się. Pierścień zoomu w 18-55 chodzi wyjątkowo płynnie i z odpowiednim oporem.
    Power-zoom z 16-50 jest jakiś dziwny -nie jestem w stanie używać go w taki sposób aby uzyskać odpowiednią płynność i szybkość (pierścień jest jakiś taki "luźny").
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Nie. Nie pomyliłem się. Pierścień zoomu w 18-55 chodzi wyjątkowo płynnie i z odpowiednim oporem.
    Power-zoom z 16-50 jest jakiś dziwny -nie jestem w stanie używać go w taki sposób aby uzyskać odpowiednią płynność i szybkość (pierścień jest jakiś taki "luźny").
    o, to bylo super wazne dla mnie, a bylam nawet przekonana, ze 16-50 bedzie lepiej sie spisywal podczas filmowania.
    no to dzieki wielkie, ze w pore sie zorientowalam o tym, ja poprosze zatem (jesli to oczywiscie mozliwe) co najmniej z 5 krotkich filmikow na YT z dzialaniem tego zooma.
    18-55 dawal mi rade, aczkolwiek, nie bylo idealnie, wolalabym zdecydowanie plynniejszy zoom..

No to teraz jestem naprawde w kropce..

---
    hm.. tak sobie jeszcze mysle.. nad tym..
    skoro pierscien jest luzny, to przeciez powinno byc plynnie... a wychodzi na odwrot..
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 13-04-2013 o 00:45
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Najlepiej sama sprawdź -ja po prostu nie potrafię płynnie zoomować za pomocą 16-50, ale Tobie może iść to sprawniej.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

No tak, tylko ze z parominutowej zabawy nie wywnioskuje czy lepiej dziala od 18-55 czy nie, tak samo jak z 18-55 raz idzie lepiej, raz gorzej..
    najlepiej jest filmowac stalka wtedy ma sie swiety spokoj i 0 problemow..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Fatman ma rację - najlepiej znajdź sklep, który ma te aparaty i obiektywy, i weź je do ręki. Po obejrzeniu możesz je kupić nawet w innym, np. tańszym sklepie.
    Chodzi za mną od jakiegoś czasu Tamron macro 2,0/60, ale przed ewentualnym zakupem chciałbym go jednak wziąć do ręki, podłączyć do aparatu - i nie mogę znaleźć sklepu, który miałby go na półce.
    Jeśli dojrzeję do decyzji o zakupie (także finansowo), pewnie skończy się na zakupie w sklepie internetowym, z prawem do zwrotu w ciągu 10 dni, bo nie widzę sposobu, żeby go obejrzeć przed zakupem!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

To ja Ci podpowiem, że 3n ma jeszcze jeden dzyndzel do sterowania zoomem. Mianowicie przy włączniku. Jakby mało było opcji... pierścień, dzyndzel przy obiektywie, dzyndzel w body. Tu na pewno coś ustrzelisz.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    To ja Ci podpowiem, że 3n ma jeszcze jeden dzyndzel do sterowania zoomem. Mianowicie przy włączniku. Jakby mało było opcji... pierścień, dzyndzel przy obiektywie, dzyndzel w body. Tu na pewno coś ustrzelisz.
    Tak, tylko że mnogość "dzyndzli" nic nie zmienia w działaniu takiego rozwiązania. To tylko mnogość punktów sterowania, działanie pozostaje takie samo.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

W 3n nie da się pierścieniem zoomować w kitowym obiektywie bo jest tylko pierścień ostrości.
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

O dżiz, znowu temat sterowania 16-50...

Domyślnie

Pozostawiając sterowanie w 16-50, zapytam o naleśnika 16mmCzy przebieraliście jakoś specjalnie w egzemplarzach, czy po prostu jaki się trafi to brać?Pytam bo trafiła się dobra cena na ECU-1 i już nabyłem za wczasu
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Strona 427 z 2397 PierwszyPierwszy ... 3273774174254264274284294374775279271427 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów