Ikit - czekam zatem
Zatem niech będzie "kolorowy"
Szukaj
Ikit - czekam zatem
Zatem niech będzie "kolorowy"
Eee... A już miałem Cię do Srebrnych posyłać...
To co tu robisz, prowokatorze jeden? Proszę Koleżeństwa, na pal zdrajcę!
SD, a propos linkowanego wynalazku, matrycą wielkości paznkocia też mógłbyś LF obsłużyć, i to im mniejszą, tym większą celebrację miałbyś, co w lansie bezcenne.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
dynax - sprawdziłem te dwa szkiełka, zeiss jest szybszy i celniejszyW dobrych warunkach niewiele ale w gorszym świetle czy bliższej odległości ostrzenia sporo;] Nie wiem czy to nie kwestia tego że nawet przy f4 (tyle makitowy na 24mm) podczas ostrzenia otwiera sobie przysłonę do f1.8, ma przez to więcej światła i może szybciej i pewniej podjąć decyzję, a potem przymyka. Oczywiście kontrastowe rzeczy, AF kontrastowego nie przeskoczy
Hm w sumie to jesteście gorsi, moja żona nie miała nic przeciwko![]()
Nie wiem czy akurat ze względu na AF warto go kupować. Może z ciekawości na jakimś krakowskim plenerku uda mi się sprawdzić jego działanie z n6
Warto poszukać na flickrze zdjęć z tego CZ (jest wpisywany na różne sposoby więc trzeba poszukać różnych tagów typu cz24/1.8, e24/1.8 itp.). Większość zdjęć jest przeciętna ale są i perełkiJak pisałem wcześniej - nie jest to samograj dający wow-efekty z byle czym jak super jasne stałki czy tele... Ale architektura, 'widoczki', street, zdjęcia nocne czy 'szerokie macro' robione tym obiektywem na pewno będą niesamowitej jakości, choć pewnie na forumowych 800-900pix nie zawsze będzie widać jakąś super przewagę nad kitem poza tym że niektórych fotek kit prawie nie jest w stanie wykonać;]
Jestem ciekaw co o tym zeissie napiszę za rok![]()
Skontaktuj się z nami