Szukaj
więc chyba i mój w końcu jest ok
3 x serwis. 2x DE i za 3 razem PL - chłopaki z podstępu wreszcie poskromili demona![]()
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Karampuk pisał o mnie.Może niekoniecznie w jeden dzień, ale w tydzień to miałam nadzieję, że się da.
Przy okazji witam wszystkich, bo choć na forum jestem od kilku lat, to dotąd tylko jako czytacz.
Nie, nie dostarczyłam im sprzętu osobiście, 370 km to ciut za dużo. Usiłowałam monitorować stan naprawy telefonicznie, co drugi dzień, bez rezultatu. Potem zaczęłam mailowo, codziennie. Chyba mieli mnie dość. Wczoraj sprzęt wrócił, zaraz się biorę za sprawdzenie.
kropka jest![]()
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Byłem jakieś 2,0m max 2,5m od modela > obiektyw 70-200vr2 ogniskowa 200mm ISO640 1/1250s f/4 +2,0EV i ostatni parametr (nie wiem co znaczy?) Auto 2,0,0
przepraszam - Pokazywarka wycina exif. Mam RAW'a mogę Ci wysłać.
Oryginał - tradycyjnie bez obróbki (wiem, że paskudny)
i super crop
Ostatnio edytowane przez Karrampuk ; 13-04-2013 o 00:00
Czy na stronie serwisowej Nikon Polska jest tylko jeden status?: "Your equipment is awaiting repair". Czy ulega on zmianie w trakcie?.... Drugi tydzień mija i ciągle to samo....jakaś masakra..chyba zadzwonię do Rutkowskiego.
======================================
D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.
Skontaktuj się z nami