Szukaj
FX+DX+Lęsy
BLOG
CB się zmieniło z dniem kiedy canon wypuścił nowe 5D III, i dopiero po tym ludziki zobaczyli że można mieć inny AF niż tylko składający się z punktu centralnego, a wcześniej nie daj... powiedzieć cos na 5D,
przyznaje że 5d III miał kłopocik z AF, ale przy kolejnej wersji softu kłopocik ucichł
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Po 2 miesiacach w koncu udalo sieale niestety nie po "dobroci", dopiero po kilku tzw chamskich rozmowach naprawili. Pomimo, ze aparat byl wyslany z zastzrezeniem, ze maja nic juz nie dotykac tylko stwierdzic czy nadaje sie do wymiany, po 4 nieudanych probach naprawy AF, Servis stwierdzil, ze nie nadjae sie, bo dziala dobrze. Jak wrocil okazalo sie, ze rzeczywiscie dziala dobrze. W bajke, ze nic nie ruszali nie wierze, z kolei wierze ze wczesniejsze 4 x nic nie ruszali
.
NIe wiem co zrobili, wczesniej robili adjustmant Af, wymienili jaks uszczelke. Teraz ostrzy blyskawicznie, happy days. Choc nie mam do niego juz zaufania i idzie na sprzedaz.
Fejsbuk Darek Novak
SligoDarek Wiec jednak af w d800 da sie naprawic, pytam gdyz moge miec d800 po atrakcyjnej cenie, jednak kupujac swiadomie z problemem af z lewej strony?
Tak, ale ja bym juz nie kupil d800. nie wszystkie pewnie maja wade, nie wszyscy tez o niej wiedza pewnie bo jesli ona ujawnia sie po 20-30 tys klatek to u przecietnego uzytkownika moze sie objawic po 5 latach![]()
Fejsbuk Darek Novak
Moderatorze szanowny - posprzątaj pan proszę te kilka stron gówno burzy o ilości zdjęć jaką może wykonać amator! Pany, tu jest wątek o AF a ile kto zrobi/nie zrobi zdjęć to za przeproszeniem... no może z szacunku nie napiszę![]()
Poszło do piachu ostatnie 48 postów.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Sz.P Forumowicze - jak rozumiem, w niektórych Nikonach D 800 ujawnia się pewna wada. Jeśli ktoś ma "wtyki" w serwisie Nikona będę wdzięczny za ustalenie jakiż to słaby element powoduje, że pada AF i wymaga serwisowania oraz ile taka impreza kosztuje ? Pytam na zaś co by odłożyć kasę na czarną godzinęŚmigają do serwisu roczne Mercedesy Toyoty, Superby ... śmignę i ja jeśli kiedyś będzie trzeba. Jak na razie NIC nie daje tak pięknego obrazka jak matryca 36 mpx z D 800 i tej wersji będę się trzymał.
PS. Nie współpracuję z firmą N, nie otrzymuję wynagrodzenia ani gratisów od firmy N za pisanie jaki to D 800 jest świetny![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 09-05-2014 o 14:47
Panerai vel Eliot Capone
Odpłatny koszt regulacji AF w D800 w/g informacji telefonicznej z serwisu wynosi 120zł plus koszty wysyłki DHL. (niekiedy można się do nich dodzwonić, ale trzeba mieć szczęście)
Skontaktuj się z nami