Close

Strona 4 z 239 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

niestety po glebszych testach jeszcze raz oddam go do serwisu, widac BF na bocznych i niestety nie jestem w stanie uwierzyc ze jest to spowodowane wada optyki.
    przegladalem moje zdjecia z d700,d300,d3,d3s,d3x i generalnie innych systemow i nigdzie nie ma takiego efektu...
    mam wrazenie ze im dalej od srodka tym AF odjezdza od idealnego polozenia.

Domyślnie

Jak na moje oko to na lewym punkcie jest raczej mały FF, ale po kolei.

Test na tym szablonie do badania AF nie jest do końca miarodajny bo trudno jest spełnić wszystkie warunki testowania.

Pytanie jest czy dla normalnych zdjęć widać błędy ustawiania AF, dla małych (do 2 m) i większych odległości (powyżej 5m).

Jeśli jest ostro to nie powinno być problemu i nie ma co sobie głowy zawracać.
    D700, D300, S20/1.8, N35/1.8, N50/1.8, N85/1.8, SB-600, SB-800.

Domyślnie

Niestety widac, prawy bym odpuscil( jest mala roznica), ale cholercia na lewym tak czy siak widac roznice i to duza...

Domyślnie

Sev zacznij mówić Canon, Canon ........ masakra jakaś
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Mam pytanie techniczne. Czy gdybym nabył d800 np. w Niemczech mam możliwość skalibrowania AF w serwisie w Polsce? Dzięki
    Teraz Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo7 Zobacz posta
    Mam pytanie techniczne. Czy gdybym nabył d800 np. w Niemczech mam możliwość skalibrowania AF w serwisie w Polsce? Dzięki
    Tak. ...UE

Domyślnie

Wybieram się 18 lub 19 z moim D800 na regulację AF do stolicy ... jeśli ktoś coś ma do załatwienia, zawiezienia w serwisie to jadę z Gdańska
    Przedstawiłem im moje bolączki (lewy AF, rozjechana mikroregulacja ze szkłami - np. 84/1.4 korekta zależy od odległości od fotografowanego obiektu i wynosi od metra(+5) do 20 metrów (-17)a już nie mówię o 70-200 gdzie dochodzi jeszcze inna wartość na każdej ogniskowej)i obiecali, że wszystkie znikną po regulacji ... ciekawe ...
    Ostatnio edytowane przez pgaik ; 13-09-2012 o 15:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sevenoo Zobacz posta
    niestety po glebszych testach jeszcze raz oddam go do serwisu, widac BF na bocznych i niestety nie jestem w stanie uwierzyc ze jest to spowodowane wada optyki.
    przegladalem moje zdjecia z d700,d300,d3,d3s,d3x i generalnie innych systemow i nigdzie nie ma takiego efektu...
    mam wrazenie ze im dalej od srodka tym AF odjezdza od idealnego polozenia.
    Sprawa jest banalna do stwierdzenia. Robisz zdjęcie na LiveView w punkcie bocznym AF i dziesięć zdjęć na AF normalnym ostrząc na tym samym punkcie. Jeżeli każde zdjęcie z AF fazowego jest gorsze niż to z LiveView i mikroregulacja nic nie daje, to znaczy, że nadal coś jest nie tak. Ale tak na zdrowy rozum - jak mikroregulacja może nic nie dawać? No chyba, że wówczas rozjeżdża się ostrość w punkcie środkowym. Ale to już może być wina szkła, więc wówczas to samo na kolejnym szkle... powodzenia.

Domyślnie

pgaik, ja bede 17.09, powiedzieli mi w serwisie to samo, tylko po pierwszej kalibracji jest nadal rozjechany na maxa. Zobaczymy podejscie numer dwa.

Domyślnie

No nie załamuj mnie proszę... dla mnie wyrwanie się do stolicy już przyprawia mnie o mdłości, wolę nie przyjmować do bani, że czeka mnie powtórne spotkanie z serwisem. Chociaż znając moje szczęście ...
    Napisz jak poszło

Strona 4 z 239 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów