Close

Strona 100 z 239 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1 000 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

wylaczenie blokady w trybie dynamicznym eliminuje tak naprawde podstawowa zalete tego trybu, czyli sledzenie obiektu jesli zwieje nam z podswietlonego punktu af ale nadal znajduje sie w obrebie pozostalych (np. 9 / 21 / etc)

latwo to sobie sprawdzic ostrzac np. na naroznik monitora znajdujacy sie na tle jasnej sciany (dobry to detekcji uklad kolorow) - ostrzymy centralnym pole i trzymajac wcisniety przycisk do polowy przesuwamy podswietlony punkt z naronika na sciane, ale tak aby krawdz monitora byla w obszarze pozostalych punktow trybu dynamicznego (i mimo ze punkt zjechal, to obiekt nadal jest sledzony) i teraz jesli cala grupa nam zjedzie z naroznika albo cos ja przesloni to opoznienie bedzie nam decydowalo po jakim czasie aparat potraktuje znikniecie/przesloniecie jak nowy obiekt

Domyślnie

A widzicie... Ważna informacja, może niepotrzebnie się martwiłem
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Tak, to wszystko prawda.
    W nawiazaniu co napisales kichu, zauwazylem, jak roznie sledzi AF w AF-C przy 1-nym pkt, a jak inaczej przy 9-cio pktowym. Chodzi mi o sledzenie malego obiektu troszke wiekszego od podswietlonego pkt. Jak daleko mozna wyjsc poza obreb obiektu w 9-cio pkt. Mozna wyjsc naprawde daleko poza obiekt plus zwiekszajac blokade sledzenia, ale mnie ciagle nurtuje, jak to sie ma do malych przesuniec tylko jakiejs czesci obiektu w plaszczyznie ostrzenia, np. szyja pozostaje w bezruchu, natomiast glowa sie obraca. I tak celuje pkt. AF na oko ptaka i AF zlapal ostrosc, powiedzmy ze ja trzyma. Ale jak dlugo ja utrzyma, z jaka czestotliwoscia AF zmienia ostrosc - czy to sa te myszkowania AF-sa? I jak sobie z nimi poradzic, a moze jak je wykorzystac?
    Ostatnio edytowane przez Irma ; 03-04-2013 o 21:38
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

mackaron
    Gość

Domyślnie

Wymieklem przy 35 stronie... komus serwis (PL/DE) wyregulowal dobrze AF z lewostronnymi fanaberiami?

mackaron
    Gość

Domyślnie

tak na zawsze ? PL zcy DE ile razy wysylales?

Domyślnie

nie zauwazylem zeby sie cos popsulo, DE

wysylalem dwa razy z tym, ze ustawione bylo dobrze po pierwszym, a druga wysylka to tak byl po trochy efekt mojej paranoi i nalozenia sie problemow z ogarnieciem nowo kupionego szkielka (ktore tez wymagalo kalibracji - niezaleznie od body)

mackaron
    Gość

Domyślnie

jasne...dzieki.... szkoda tylko ze mnie to trafilo tuz przed wyjazdem...nie ma szans zalatwic tematu w 3 tygodnie

Domyślnie

jak PL to sprobuj sie umowic tel na zalatwienie tematu ad-hoc w ciagu jednego dnia
    daje sie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    BBa/Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    jak PL to sprobuj sie umowic tel na zalatwienie tematu ad-hoc w ciagu jednego dnia
    daje sie
    Moglbys bardziej rozwinac ad-hoc??

Strona 100 z 239 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów