Close

Strona 101 z 239 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Wg Wikisłownika Ad Hoc (z ang.,) - bez wcześniejszego zaplanowania, bez przygotowania, doraźnie, naprędce, z marszu, nagle, na wariata, na żywioł ....

Wg Kopalińskiego: ad hoc (z łac.,) doraźnie, specjalnie w tym celu, bez zamiaru szerszego, ogólniejszego zastosowania czy użytkowania ...
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 04-04-2013 o 02:21
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackaron Zobacz posta
    jasne...dzieki.... szkoda tylko ze mnie to trafilo tuz przed wyjazdem...nie ma szans zalatwic tematu w 3 tygodnie
    u mnie serwis w PL dał rade w 10 dni bez ponaglania za pierwszym razem. Wysyłałem ze szkłami. 16-35 wrócił 2tyg później. Moja znajoma wysyłała teraz przed świętami. Dali jej 3 tygodniowy termin, ale nie o kalibracje jej chodziło.

mackaron
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    jak PL to sprobuj sie umowic tel na zalatwienie tematu ad-hoc w ciagu jednego dnia
    daje sie
    Nie ma dyskusji... telefonicznie 3-4 tygodnie mowia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackaron Zobacz posta
    Nie ma dyskusji... telefonicznie 3-4 tygodnie mowia
    Powiedz Pani na infolinii, iż nagrywasz rozmowę, poproś raz jeszcze o imię i nazwisko, a następnie poproś o wyjaśnienie sytuacji, w której Twój znajomy - nie będący w NPS - umówił się telefonicznie na jednodniową naprawę i został w ten sposób obsłużony.

Domyślnie D800 mydli z lampą

chciałbym jeszcze podrążyć temat autofocusa, ale trochę w innym kontekście. Mianowicie mój egzemplarz po za nieznacznym błędem lewego Af, którego tak na prawdę nie widać ostrzy fajnie. Niestety po podłaczeniu Sb900 nagle robi się straszne mydło ( iso 400 więc to nie to), nagle "współczynnik" nieostrych fotek dramatycznie sie podnosi, nawet nie ostrych a przestrzelonych o dobre parę centymetrów - już nie twarz jest ostra a ściana z tyłu. To nie jest stała tendencja więc to chyba nie backfokus...A mydło się robi jak ze zwykłej cyfry za 500zł....
    Niestety obiektyw sigma 24-70
    ktoś się z tym spotkał?
    Maciek Chudy
    --------------------------------------------------------------
    D700/D2x/D70

Domyślnie

Wyłącz wspomaganie AF z lampy -będzie ok.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

dzięki, nie wpadłem na to. D700 przy tych samych ustawieniach lamp nie miał tego problemu. To chyba za wysoki sprzęt do lampy
    Maciek Chudy
    --------------------------------------------------------------
    D700/D2x/D70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciejchudy Zobacz posta
    dzięki, nie wpadłem na to. D700 przy tych samych ustawieniach lamp nie miał tego problemu. To chyba za wysoki sprzęt do lampy
    Miewał. Na jednych szkłach problem występował, z innymi nie... taki ficzer
    Mam go na D700, mam i na D800.
    Taka dobra tradycja i wyjście na przeciw przyzwyczajeniom użytkownika
    oko

Domyślnie

2 dni temu wgralem nowy fw i chyba cos on wniosl lepszego przede wszystkim do pracy AF. Mam na mysli prace w 3D i sledzenie obiektu.
    Cholewcia, on to robi zwawiej, szybciej i zdecydowaniej. Trzyma tez pewniej obiekt. Takie odnosze wrazenie, ale jest to za krotki czas na definitywne wnioski. Nie moge odniesc sie czy jest wiecej ostrych zdjec, na to bede mogl odpowiedziec po kilku miesiacach pracy w terenie.
    Odnosze tez wrazenie, ze jest mniej zielonego zafarbu, ale i w poprzedniej wersji nie mialem z tym jakiegos problemu.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

ja tez wgralem, ale poki co za bardzo roznicy nie widze - w testach domowych, byc moze w najblizszym tygodniu bede mial okazje sprawdzic w terenie to dam znac jako to wyglada

jak juz przetrenujesz w praktyce to daj znac

Strona 101 z 239 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów