nie macie co robić![]()
Szukaj
nie macie co robić![]()
Mamy -dociekamy przyczyny![]()
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Kolega serwisant z Fixation powiedział mi wprost - podaruj sobie D800, w komorze lustra wszystko jest spartaczone, a naprawy i regulacje to takie leczenie syfa pudrem.
Natomiast o D700 wypowiada się w samych superlatywach, że mechanizmy w komorze lustra to rozwinięcie FF ze sprawdzonych mechanizmów D2x.
Kryhu
Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |
ludzie mają d800, d800E z dużymi przebiegami i dalej robią zdjęcia a aparaty działają bez zarzutu.Te ostatnie wypowiedzi do źlamczenie, dociekanie,filozofowanie o rzeczach , na które nie macie wpływu. Jedno jest pewne, ze nadeszły czasy słabej jakości produktów , wypuszczanych aby cokolwiek wypuścić a testują dopiero klienci. Tak jest z większością produktów. Lata 90" gdzie stawiano na jakość odeszły w niepamięć.
avatarr, no to biorąc pod uwagę to co napisałeś, jeśli sami nie zaczniemy dociekać co jest nie tak i o tym pisać -to firmy będą miały nas, klientów jeszcze bardziej w dupie i dadzą nam jeszcze gorsze jakościowo produkty. Nie można o tym milczeć, dlatego zawsze bardzo się dziwię wpisom temu przeciwnym.
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Pogadać sobie możemy a tego i tak nikt nie słucha!
D600 chlapie olejem, wpuszczają D610 i mówią, że jedynym powodem było zapotrzebowanie na szybsze seryjnie zdjęcia i seryjny silent mode. Paranoja!! Gadać i płakać można ale i tak tego nikt nie usłyszy. Dla mnie obaj macie częściowo racje. Z mojego doświadczenia, że aparat D800 z potworna wada korygowania 3 razy bez powodzenia, a oni mówią, że WSZYSTKO ZGODNIE Z USTAWIENIAMI PRODUCENTA!!
Po roku użytkowania moje D800 względnie dobrze trafia w punkt. Pisze względnie bo idealnie nie jest. Największą korektę musiałem zrobić na 85mm 1.8G(+20). Nie mam pewności czy to wina body bo aktualnie mam jedno, ale pozostałe obiektywy też wymagały niewielkiej korekty. Różnice były na poziomie od 1 do 3 punktów.
Ja miałem farta bo żadne absolutnie ŻADNE szkło nie wymagało korekty ;}
D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW
Ja też, już jakiś czas temu zauważyłem to ze swoim body (przebieg ok 150 000). Najbardziej widoczne jest rozkalibrowanie z Nikkorem 14-24 (tu pomogła korekta) i z Sigmą 35/1,4 - w tym przypadku backfocus zaczął mi się pojawiać po aktualizacji najnowszego firmwareu D800-ki i to tylko z lewej strony punktów ostrości (zupaełnie tak samo jak od razu po zakupie 800-ki, przed oddaniem do serwisu) i w tym przypadku żadne korekty nie pomagały. Na szczęście przy okazji kupna nowej Sigmy 120-300 (chwalę się - jest naprawdę rewelacyjna) dostałem do niej USB Dock i dzięki niemu zaktualizowałem firmware obiektywu. Teraz znowu wszystko jest OK.
Wczoraj odkryłem, że moja 70-200, z krtórą zawsze było wszystko OK zaczęła być jakoś dziwnie nie ostra wręcz miękka - czyżby kolejny obiektyw do kalibracji?
NikonyD850, Z6, D810, i cała szklarnia...
Skontaktuj się z nami