Close

Strona 369 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2693193593673683693703713794194698691369 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 681 do 3 690 z 23962

Wątek: Sony NEX

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Mam za to pytanie czy ktoś spotkał się z informacją o przegrzewaniu się 5R czy 6 w video czy może zostało to już poprawione względem starych modeli (5n/7).
    Teraz nie mogę potwierdzić, ale gdzieś czytałem, ze nowy nex serii 7 ma mieć usunięty problem przegrzewania się matrycy, ale nawet palca nie dam sobie teraz obciąć ze to jest prawda, nie plotka. Tak mi się po prostu kołacze po głowie, ze coś takiego gdzieś czytałem.
    .

Domyślnie

Tylko że zapewne cena nowej 7-ki to będzie cena vg20 + 20% (6 kosztuje ok 3k wiec nowa 7 z 4.5-5.5k).
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Czy jest sens kupować przejściówkę do któregoś z tych obiektywów? W następnym tygodniu dostanę jeszcze Zenita z jakimś obiektywem.

Jest i obrazek z 5N prosto z puszki, nawet zapomniałem przełączyć na RAW i nawet ich nie oglądałem po pstryknięciu bo tak głodny już byłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOFAN Zobacz posta
    Czy jest sens kupować przejściówkę do któregoś z tych obiektywów? W następnym tygodniu dostanę jeszcze Zenita z jakimś obiektywem.[/IMG]
    Do tej 135-ki na pewno warto. Te 50-tki chyba bym odpuścił. Nie wiem jak mocowania, to do Zorki to m39, reszta m42?

Uff, a ja już skończyłem z tym urlopem - reszta selekcji już nie w moich rękach

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

jupiter ok, industara sobie daruj

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Uff, a ja już skończyłem z tym urlopem - reszta selekcji już nie w moich rękach
    Muszę sobie też kiedyś taki urlop zafundować. Ładne kolory.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    ikit masz już zaissa?
    Wtorek-środa będzie Znając życie to zacznie wtedy lać przez kolejny miesiąc...:P

Domyślnie

Piloty, które podałeś mają wyzwalanie migawki, oraz aby zakończyć ekspozycję trzeba drugi raz nacisnąć spust. Wtedy trzeba stać ze stoperem i pilnować, ponadto dotknięcie ręką aparatu powoduje poruszenie i jest duże prawdopodobieństwo nieostrego zdjęcia. Nawet jak to się uda to poszczególne zdjęcia będą miały minimalnie inne czasy i program do stakowania będzie głupiał. Ja szukam takich, aby ustawić w pilocie długość ekspozycji i po tym czasie pilot sam zakończy naświetlanie. Tak jest właśnie w pilotach PIXEL TC-252.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Ładne kolory.
    Jesteś którąś tam osobą, która wspomina o kolorach - przy czym ocena jest różna. Zrobiłem na szybko mały test OKD (zupełnie inny kadr, inna ogniskowa, tyle że z tego samego miejsca i o tej samej porze). Z lewej 5n, z prawej D700 z profilem D2X2, którego wiernie używam od początku. Obróbka właściwie identyczna.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Hm a tak z czystej ciekawości, nikonowe piloty wyzwolą nexa? Pewnie nie ale teoretycznie jak na podczerwień...

Do mnie przyszła standardowa gorąca stopka, radiówka znajomego pod canona nie działała niestety Muszę poszperać za jakąś, ktoś może ma takie działające z nexem cudo?

Strona 369 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2693193593673683693703713794194698691369 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów