Szukaj
.
Tylko że zapewne cena nowej 7-ki to będzie cena vg20 + 20% (6 kosztuje ok 3k wiec nowa 7 z 4.5-5.5k).
Do tej 135-ki na pewno warto. Te 50-tki chyba bym odpuścił. Nie wiem jak mocowania, to do Zorki to m39, reszta m42?
Uff, a ja już skończyłem z tym urlopem - reszta selekcji już nie w moich rękach
Piloty, które podałeś mają wyzwalanie migawki, oraz aby zakończyć ekspozycję trzeba drugi raz nacisnąć spust. Wtedy trzeba stać ze stoperem i pilnować, ponadto dotknięcie ręką aparatu powoduje poruszenie i jest duże prawdopodobieństwo nieostrego zdjęcia. Nawet jak to się uda to poszczególne zdjęcia będą miały minimalnie inne czasy i program do stakowania będzie głupiał. Ja szukam takich, aby ustawić w pilocie długość ekspozycji i po tym czasie pilot sam zakończy naświetlanie. Tak jest właśnie w pilotach PIXEL TC-252.
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
Jesteś którąś tam osobą, która wspomina o kolorach - przy czym ocena jest różna. Zrobiłem na szybko mały test OKD (zupełnie inny kadr, inna ogniskowa, tyle że z tego samego miejsca i o tej samej porze). Z lewej 5n, z prawej D700 z profilem D2X2, którego wiernie używam od początku. Obróbka właściwie identyczna.
Hm a tak z czystej ciekawości, nikonowe piloty wyzwolą nexa? Pewnie nie ale teoretycznie jak na podczerwień...
Do mnie przyszła standardowa gorąca stopka, radiówka znajomego pod canona nie działała niestetyMuszę poszperać za jakąś, ktoś może ma takie działające z nexem cudo?
Skontaktuj się z nami