Close

Strona 319 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2192693093173183193203213293694198191319 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 181 do 3 190 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Po pierwsze to jest kit do nowej kamery video, dodawany w zestawie, a po drugie, jakby kosztował 1200zł, to byśmy kupowali. Nie patrz na cały świat z perspektywy naszego zaścianka. Dymają nas, bo płacimy tyle samo, albo więcej niż na zachodzie, a zarabiamy cztery razy mniej. To nie wina Sony
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Po pierwsze to jest kit do nowej kamery video, dodawany w zestawie, a po drugie, jakby kosztował 1200zł, to byśmy kupowali. Nie patrz na cały świat z perspektywy naszego zaścianka. Dymają nas, bo płacimy tyle samo, albo więcej niż na zachodzie, a zarabiamy cztery razy mniej. To nie wina Sony
    Chyba chodziło ogólnie o chore ceny nowych szkieł do nexa. Nikkor 18-200 o takim samy świetle i z VRII kosztuje 2200. Tamron 700zł. Nie dajmy się zwariować, to tylko zoom ze światłem f/6.3 na długim końcu. To samo z 20/2.8 - kto wymyśla te ceny? Canon M 22/2 kosztował na wejściu 250$. F/2! A my dostajemy biedne f/2.8 za stówkę więcej? Coś tu jest nie tak.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Szczerze? Moim zdaniem jest moda na bezlusterkowce, więc ceny są chore. Podobno najdroższy element lustrzanki to lustro i pryzmat. Nexy tego nie mają a są od lustrzanek droższe. Jest klient, jest towar.
    Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Tylko te 1200$ na nasze da ponad 3600 zł. Jak za uniwersalnego zooma to sporo, a jakościowo to do Nikonowego 18-200 się pewnie nie umywa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Tylko te 1200$ na nasze da ponad 3600 zł. Jak za uniwersalnego zooma to sporo, a jakościowo to do Nikonowego 18-200 się pewnie nie umywa.
    To kup nikonowego, jaki problem?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Ten nowy obiektyw jest przede wszystkim pod filmy, dedykowany za rowno do kamer jak i pod Nex-y,
    wiec jezeli ktos czesciej kreci filmy, niz robi zdjecia, (a cena nie przeszkadza) -to powinien sie chyba zastanowic..
    ma plynna regulacje zoomu, a w zwyklym obiektywie 18-55 to jest bardzo uciazliwe przy kreceniu filmow zoomowanie, (bo nie jest plynnie, -wada), wiec w tym nowym wystarczy przycisnac przycisk, by zmienic zoom, plynnie, wygodnie.. trudno cos powiedziec o nim i wyciagac jakies wnioski, nie majac z nim stycznosci, ale po opisie wedlug mnie do filmow, powinien byc swietny..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Wracając swoje trzy grosze do dyskusji, trzeba by było porównać ten obiektyw do obiektywów filmowych. On ma trochę więcej opcji niż zwykły obiektyw. Prędkość zoomu, płynna przysłona, cisza pracy i ostrzenia itp sprawy na których ja się nie znam, więc się nie będę więcej wypowiadał...
    .

Domyślnie

Luźna uwaga: sonowski wizjer optyczny do E16 "pasuje" również do E16+ECU. Po prostu nie kadruje się to wewnętrznej ramki, a do "końca" obrazowania. Nie jest to przesadnie wygodne, bo jakość przy brzegu jest kiepska, a oko musi mocno penetrować kadr. Ale działa.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

ja pierdziu

Strona 319 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2192693093173183193203213293694198191319 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów