Close

Strona 62 z 239 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Ja dzisiaj dostałem z serwisu moją d800 (nawet szybko to poszło 10 dni) - powód wysyłki skraje lewe punkty af. Po pierwszych testach w domu - jest dobrze. Nie ma różnic pomiędzy ostrzeniem w trybie LV i przez wizjer. Ta sama jakość af z lewej i prawej strony. Wychodzi na to, że coś tam skalibrowali. W moim body była widoczna różnica pomiędzy ostrzeniem w trybie LV i przez wizjer.
    To chyba kalibrowała Ci aparat ta sama, czarodziejska ręka, co moją puszkę. Też dziś dostałem swoją osiemsetę z sewisu, z kalibracji (16 dni, od wysyłki, do przyjazdu) i również nie mam różnic między LV, a wizjerem.

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    a co Ci napisali w notce serwisowej? Kalibracja systemu AF zgodnie ze specyfikacją producenta?
    Mnie dokładnie tak napisali.

Domyślnie

a co Ci napisali w notce serwisowej? Kalibracja systemu AF zgodnie ze specyfikacją producenta?
    tak dokładnie: Kalibracja systemu AF zgodnie ze specyfikacją producenta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Ja zapłaciłem 3000 euro za narzędzie pracy, które nie spełniało swojego zadania. Zostałem przy starych narzędziach D3s+D3x i już nigdy nie kupię nowego aparatu w 1szym roku produkcji.
    To niestety możesz mieć problem by kiedykolwiek kupić nowy korpus, bo trend (marketing) teraz jest taki, by życie danego produktu było krótkie. Nie ma długich, rzetelnych testów przed wypuszczeniem na rynek, bo nie ma czasu... A jak coś będzie spi.... Pokażemy nowy model i tak w kółko....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Nie ma długich, rzetelnych testów przed wypuszczeniem na rynek, bo nie ma czasu...
    Czas jest, przynajmniej w przypadku D800, bo pierwsze przykładowe zdjęcia z tej puszki o ile dobrze pamiętam były z czerwca 2011.
    Tylko widać same testy nie były przeprowadzone rzetelnie, albo po prostu sam model przed produkcyjny (testowany), delikatnie się różnił od modelu produkowanego już seryjnie.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Rafał, pamiętaj, że Nikon równocześnie pracuje nad wieloma modelami.... Tak czy siak, odnoszę wrażenie, że firma ta "zapomniała" jak się robi sprzęt fotograficzny.

Domyślnie

To niestety możesz mieć problem by kiedykolwiek kupić nowy korpus, bo trend (marketing) teraz jest taki, by życie danego produktu było krótkie. Nie ma długich, rzetelnych testów przed wypuszczeniem na rynek, bo nie ma czasu... A jak coś będzie spi.... Pokażemy nowy model i tak w kółko....
    Pracuję na moich aparatach ok 4 lata i mogę pracować następne 4 jak będzie trzeba albo i dłużej. Jeśli więcej ludzi tak zrobi, to nikon będzie musiał zmienić strategię.
    Nigdy więcej pogoni za nowinkami

Domyślnie

Rafał, pamiętaj, że Nikon równocześnie pracuje nad wieloma modelami.... Tak czy siak, odnoszę wrażenie, że firma ta "zapomniała" jak się robi sprzęt fotograficzny.
    Oczywiście, niemniej na testowanie D800 mieli bonusowo (tsunami, Fukushima, trzęsienia ziemi, powodzie) prawie rok...... bo aparat w wersji testowej był gotowy przed kataklizmem (wiemy to właśnie dzięki pierwszym zdjęciom z D800 jakie się pojawiły w sieci jeszcze przed jego premierą).

Po prostu jak dla mnie tuż przed wdrożeniem produkcji coś tam zmienili, żeby taniej było.......... i już.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Ponieważ forum jest jak psychoterapia to się wypowiem

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Ja dzisiaj dostałem z serwisu moją d800 (nawet szybko to poszło 10 dni) - powód wysyłki skraje lewe punkty af. Po pierwszych testach w domu - jest dobrze. Nie ma różnic pomiędzy ostrzeniem w trybie LV i przez wizjer. Ta sama jakość af z lewej i prawej strony. Wychodzi na to, że coś tam skalibrowali. W moim body była widoczna różnica pomiędzy ostrzeniem w trybie LV i przez wizjer.
    Właściwie mógłbym skopiować wypowiedź kolegi "ajma" czyli 10dni i AF OK

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Też mi tak napisali, czyli odgadłeś lub wyszło Ci z Tarota
    Mam go od wczoraj w domu i nie zapeszając twu, twu... na 50/1,4G i 70-200/2,8 II jest dobrze.

ps serwisowany na Łopuszańskiej

Zbanowany
    Miasto
    Semblable à Paris

Domyślnie

Nikon D 800 to świetna maszyna. Szkoda, że część z nas ma (mam nadzieję) przejściowe problemy. Liczę, że los oszczędzi mi takich przygód. Dla tych, którzy jeszcze się nie zdecydowali - polecam. Solidny sprzęt ! To tyle w temacie i nie na temat.

Domyślnie

Muszę pochwalić serwis na Łopuszańskiej (z narażeniem życia ....
    -oczywiście "forumowego")
    Naprawili mi to co popsuli w fabryce i to co sam popsułem
    Nie będę wymieniał bo to długa lista. Choć powinni, to grosza nie wzięli...
    Np
    udało mi się uszkodzić wizjer .... (gumę, szybkę i coś jeszcze ale nie pamiętam-w nocie serwisowej tego nie ma)

Strona 62 z 239 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów