Close

Strona 12 z 239 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

To w końcu jak to jest??
    Są jakieś dobre egzemplarze D800??
    Czy każdy jest walnięty??
    Chcę go kupić, ale jak pomyślę, że wydam prawie 11 tyś. i zaraz muszę wysłać sprzęt do kalibracji to mnie cholera bierze...
    Problem już, usunięty w nowych seriach??
    Jakie to nr seryjne??
    Mariusz

Domyślnie

mtu:
    Są dobre egzemplarze D800 (np mój i paru innych osób na forum).
    Nie każdy jest walnięty.
    Jak chcesz to kup, nie daj się cholerze. A cena: było gorzej. Wiem, bo kupiłem przed wakacjami
    Czy problem usunięty? Może ktoś w Nikonie wie.
    Te lepsze. Bo te gorsze numery seryjne są obarczone problemem.

Wyluzuj, człowieku. Nie martw się na zapas. Kup, będziesz zadowolony. No chyba, że trafi Ci się uwalony, to raczej nie będziesz do czasu usunięcia usterki przez serwis

Domyślnie

moim zdaniem jeszcze chyba nie do konca problem rzowiazany jednak... z tego co widze tutaj numery seryjne 58 i 63 tys wymagaja kalibracji

Domyślnie

najważniejsze że jest procedura serwisowa jak i co robić w przypadku tego problemu. Wiadomo, że nikt w serwisie nie będzie musiał udawać że wszystko jest ok, tylko wyreguluje co trzeba.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Tu pełna zgoda. Btw bardzo przyjemny customer service maja w Düsseldorfie w NPS. Wysłałem jakiś czas temu maila z pytaniem w tej sprawie, oddzwonil Pan z którym sobie dokładnie pogadalem co i jak. Jak sie dowiedział ze puszki są u nich w serwisie to obiecał osobiście przypilnowac tematu tak żeby w ciagu kilku dni wszystko było gotowe. Tylko chwalić takie podejście.

Domyślnie

Puszka wrocila do mnie w srode, jest zrobiona bardzo dobrze. AF chodzi ciut lepiej od d700.
    Wczoraj w bojowych testach dala rade. W/g serwisu była to tylko regulacja AF, aczkowliek jestem prawie pewny ze byl gdzies wyslany bo dokladnie znali dzien na kiedy bedzie do odbioru kilka dni wczesniej.
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Który dokładnie, lewy punkt należy sprawdzić przed zakupem? Środkowy?

Domyślnie

skrajny lewy i skrajny prawy ( u mnie byl na lewym BF a na prawym FF wzgledem srodkowego)
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Na moje oko są tam trzy skrajne lewe i trzy skrajne prawe punkty AF
    Więc uściślijmy. Chodzi o te punkty?

Domyślnie

Kurczę co jest grane mam 180-tkę która śmiga na D700 idealne a na D800 muszę korygowć AF na +20 czyli na max...
    Czy oddawać puszkę do naszego nieszczęsnego serwisu (mam przykre doświadczenia z obiektywami) ???
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Strona 12 z 239 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów