Close

Strona 60 z 239 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

no niestety nie sa. dzis dostalem puszke i jeszcze nie zdazylem zrobic jakichs super precyzyjnych testow, ale juz widze, ze jest to samo co bylo. postaram sie jeszcze uzyc mikrokalibracji dla kazdego z punktow (lewy, srodek, prawy) - moze cos to da. pomijam tragiczny kontakt z serwisem i przekroczenie trminu naprawy. szkoda slow.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    no niestety nie sa. dzis dostalem puszke i jeszcze nie zdazylem zrobic jakichs super precyzyjnych testow, ale juz widze, ze jest to samo co bylo. postaram sie jeszcze uzyc mikrokalibracji dla kazdego z punktow (lewy, srodek, prawy) - moze cos to da. pomijam tragiczny kontakt z serwisem i przekroczenie trminu naprawy. szkoda slow.
    Hyper, ale jak mikrokalibrację dla każdego punktu? W puszce jest tylko kalibracja ogółu, czy może masz jakiś tajny chwyt albo Cię źle zrozumiałem.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Pewnie miał na myśli, że będzie testował af na bocznych punktach i wtedy ustawiał kalibrację.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    no jesli zabawiasz sie manualem w LV to trudno tu mowic o jakiejs pracy autofocusa ))))
    Dlaczego trudno pisać o porównaniu z 5mk2? Ja w swoim d800 nie wyłączyłem autofocusa na trwałe bo nie znalazłem przycisku "opt out of autofocus forever" ))))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcdeq Zobacz posta
    Nie no, dziś to już wyszedłem z siebie!!
    Po drugiej wizycie w serwisie D800 (BF na lewym punkcie na 24 1.4, 28 1.8 (x2), 14-24) dzwoni dziś do mnie "sympatyczna pani z nikona" i przekazuje wiadomość od techników, że sprzęt jest DOBRY! Jest ustawiony zgodnie z jakością i zaleceniami producenta. Na pytanie czy to że jest BF na 4 testowanych obiektywach usłyszałem odpowiedź, że ich nie interesuje co się dzieje na moich szkłach, bo na ich 50mm na której kalibrują jest dobrze!!! Ot więcej nic nie mogą zrobić. Pani oczywiście potwierdziła, że nietrafianie lewego punktu AF jest zgodne z jakością Nikona - TAK MA BYĆ! Dla nich to jest normalne :O :O :O
    Na pytanie, czemu w takim razie prawy skrajny punkt ostrzy dobrze, usłyszałem odpowiedź - "Aparat jest wyregulowany zgodnie z normami producenta i działa poprawnie".

Jeszcze są na tyle wspaniałomyślni i wysyłają mi ankietę czy jestem zadowolony z ich usług! Oj tak się bawić nie będę!
    Dlatego wysłałem body wraz ze szkłami. Na szczęście były na gwarancji. Zresztą okazały się być też uszkodzone.
    Jeszcze do mnie nic nie wróciło to się nie wypowiadam.
    Co oni robią w tej Japonii?
    odp sam sobie -jaja....

Domyślnie

Tak jak już wcześniej mówiłem..
    Wygląda na to, że nie ma sprawnych D800..
    W tych "sprawnych" właściciel jeszcze wady nie znalazł lub jego sposób użycia jej nie ujawnia..
    Przykre to i mam nadzieję, że te naprawione sztuki nie rozkalibrują się znowu po 10k tak jak mój..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Wygląda na to, że nie ma sprawnych D800..
    Zaprzeczam. Mój ma w 100% sprawny AF.

W tych "sprawnych" właściciel jeszcze wady nie znalazł lub jego sposób użycia jej nie ujawnia..
    Cóż, niestety możesz mi wierzyć tylko na słowo, ale po moich wcześniejszych przejściach z uwalony AF w innym modelu Nikona, swojego D800 przetestowałem już odpowiednio dobrze i na wszelkie możliwe sposoby. Nie ma wady AF.

Przykre to i mam nadzieję, że te naprawione sztuki nie rozkalibrują się znowu po 10k tak jak mój..
    Mój nie był naprawiany. Aktualnie ma zrobionych 33k zdjęć i się nie rozkalibrował.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Zaprzeczam. Mój ma w 100% sprawny AF..
    Zaprzeczaj sobie. Jest nagonka na firmę i internauci muszą mieć rację. Jeśli przypadek nie pasuje do ich teorii to tym gorzej dla ... tego przypadku
    Nie znasz się
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

To nie jest nagonka Teraz mamy odpływ - po serii postów wszyscy twierdza, że zaden D800 nie działa dobrze

Niedługo przypływ

Domyślnie

Fatman, zazdroszczę Ci tej sztuki!

Nie ma się co nakręcać na to że wszystkie d800 są fee. Mój przykład i nie tylko pokazuje, że problem jest; przykład Fatmana i paru innych osób, że może być wszystko ok. Najsmutniejsze w tym wszystkim to, że serwis nie widzi problemu i nie umie go naprawić. Kupiłem ze świadomością, że mogą być problemy, ale też z przekonaniem, że serwis w Polsce umie to naprawić...ale coraz bardziej w to wątpie.
    Ostatnio edytowane przez marcdeq ; 24-01-2013 o 22:43
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Strona 60 z 239 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów