bardzo duzo za wysylke, dpd zamawiany przed sendit zamykal sie w okolicach stowki w jedna strone, generalnie potwierdzam pozytywne aspekty wspolpracy z dusseldorfem![]()
Szukaj
bardzo duzo za wysylke, dpd zamawiany przed sendit zamykal sie w okolicach stowki w jedna strone, generalnie potwierdzam pozytywne aspekty wspolpracy z dusseldorfem![]()
Ja niestety zapłaciłem za ubezpieczony UPS 520,-pln i za odesłanie z Dusseldorfu chyba 35,-EUR. Potem przeczytałem o sendit - nigdy wcześniej nie korzystłem z tego serwisu. Suma sumarum jestem zadowolony bo już chciałem grata sprzedawać i wrócić do D700 a teraz bym 800 -tki nie zamienił na nic innego![]()
FX / N 16,20,35,50,60,85 N14-24, N80-200 / NEX6+Zeiss 24 1.8
Może rozważ, czy na podstawie kwitów z przeglądów w polskim serwisie i tego z Dusseldorfu nie zażądać zwrotu kosztów przesyłki? W końcu ktoś tu jest gwarantem
ps. Ta sprawa, to jest kolejny argument, by jednak kupować sprzęt pochodzący z zagranicy- kiedyś za pośrednictwem sprzedawcy ( i na jego koszt) wysyłałem aparat do Niemiec. Piętnastego dnia miałem z powrotem naprawiony...
Marek
Zakon Fuji
Witam
Jeśli masz chęci może da się złożyć skargę na polski serwis w PIH lub coś takiego, jako dowód że olewają klient aktóry ma jakies wymagania w sprzecie za 10tyś możesz pokazać opis z niemieckiego serwisu. Wszystko ładnie na papierku. Może oni skopia d... tym cwaniakom z serwisu, myslą że są bogami i mogąrobic co chcą. Miałęm kiedys do czynienia z serwisami i więcej juz nie chce, od jakiegoś czasu korzystam z odpowiednich ustaw (szczególnej sprzedaży konsumenckiej).
To że juz tam nigdy nie pójdziesz nic nie da, jedynie to że nadal będą olewać ludzi.
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
Nie, kupowałem, przez RCS (to taki dealer Apple, nie pytajcie dlaczego.
Dziś bym się zastanowił nad FF jeszcze głębiej, bo pojawił się ten cholerny Metabones Speed Booster i jest alternatywa do full frame bez sprzedawania starej szklarni.
Może i dobrze że 800tka kupiona, w ten sposób robię po prostu zdjęcia zamiast marzyć.
Autofocus w tym aparacie jest rewelacyjny (dla mnie! - pewnie jestem kiepskim testerem bo poprzednio miałem... D70 no i moje stare analogi Nikona) ale w końcu nie bardzo go używam, po prostu robię manual na live view bo potrzebuję pełnej kontroli (lubię robić zdjęcia na w pełni otwartej przysłonie). Jedyny inny współczesny aparat podobnej klasy z który porównywałem go pod kątem szybkości autofokusa to 5Dmk2 - oceniam mój jako lepszy, ale i tak obydwa są rewelacyjne. No i Cartier Bresson nie miał ani tego, ani tamtego, a "jakoś sobie radził".![]()
Ostatnio edytowane przez bogdescu ; 23-01-2013 o 00:15
no jesli zabawiasz sie manualem w LV to trudno tu mowic o jakiejs pracy autofocusa))))
Mam nadzieję, że najgorsze już za mną
http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...=222433&page=3
Nie no, dziś to już wyszedłem z siebie!!
Po drugiej wizycie w serwisie D800 (BF na lewym punkcie na 24 1.4, 28 1.8 (x2), 14-24) dzwoni dziś do mnie "sympatyczna pani z nikona" i przekazuje wiadomość od techników, że sprzęt jest DOBRY! Jest ustawiony zgodnie z jakością i zaleceniami producenta. Na pytanie czy to że jest BF na 4 testowanych obiektywach usłyszałem odpowiedź, że ich nie interesuje co się dzieje na moich szkłach, bo na ich 50mm na której kalibrują jest dobrze!!! Ot więcej nic nie mogą zrobić. Pani oczywiście potwierdziła, że nietrafianie lewego punktu AF jest zgodne z jakością Nikona - TAK MA BYĆ! Dla nich to jest normalne :O :O :O
Na pytanie, czemu w takim razie prawy skrajny punkt ostrzy dobrze, usłyszałem odpowiedź - "Aparat jest wyregulowany zgodnie z normami producenta i działa poprawnie".
Jeszcze są na tyle wspaniałomyślni i wysyłają mi ankietę czy jestem zadowolony z ich usług!Oj tak się bawić nie będę!
FX+DX+Lęsy
BLOG
To do sąsiadów trzeba będzie wysłać. Oni są solidniejsi.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Skontaktuj się z nami