Close

Strona 58 z 239 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    ale ty masz walniete szklo czy body ?
    Teraz to już sam zgłupiałem. Mój 28mm na D800 ma BF z lewej i z prawej. Testowany pożyczony od kolegi 28mm na moim D800 ma BF tylko z lewej strony.

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Rozumiem, że w LV problem ten nie występuje?
    Na LV obydwa obiektywy ustawiają ostrość dobrze.
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

Jeśli moge cos doradzić to sprawdź d800 z innym szkłem, innym niż 28/1.8. Bo to szkło bywa kaprysne na bocznych punktach. Nie tylko na 800tce.

Domyślnie

Jutro jadę do sklepu gdzie kupiłem, także podepnę ma miejscu inne szerokie szkła żeby zobaczyć czy body jest kapryśne czy te obiektywy. Dzięki!
    FX+DX+Lęsy
    BLOG

Domyślnie

No ja w sumie też testując na 28/1.8 dopiero uznałem, że moja d800 ma wadę lewego af i że trzeba wysłać do serwisu, na 50/1.8 nie było to tak widoczne.

Domyślnie

Ja zrobiłbym tak: wsiadł w sam. (na pewno bym nie wysyłał kurierem), podjechał do serwisu N, oddał body i wszystkie posiadane obiektywy do kalibracji wg zalecanej specyfikacji producenta.
    Oczywiście można psioczyć, że takie wpadki nie powinny się zdarzać (i to w każdym przedziale cenowym) ale skoro już pada to lepiej ubrać kalosze, wziąć parasol i wyjść na spacer niż siedzieć w domu i marudzić.
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Tak, dla podbdowy optymizmu:
    U mnie tego problemu (AF) nie ma.
    Po trzech tygodniach nie widzę żadnych wad. Uwielbiam ten aparat. Miałem kupić 600 ale odwiódł mnie od tego znajomy - dziś dzwoniłem żeby mu podziękować. To czołg, jak D700. Nieprędko się*od niego odkleję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdescu Zobacz posta
    U mnie tego problemu (AF) nie ma.Po trzech tygodniach nie widzę żadnych wad.
    A to Ty nie robisz zdjęć bateryjek???

Żartowałem

Puszkę kupowałeś może w FJ?
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Dzwoniłem jakiś czas temu do serwisu z zapytaniem o problem z lewym AF w D800. Łaskawy Pan, poinformował mnie, iż serwis zna dokładnie owy problem i potrafi go skutecznie usunąć.
    Ciekawi mnie, ilu osobom, polski serwis nikona, nie potrafił jednak skutecznie usunąć usterki, związanej z lewym punktem AF w D800?
    Piszcie!

Tak na marginesie, można by zrobić ankietę z takim pytaniem, tyle tylko, iż powinna znaleźć się ona w dziale serwis, a tam niewielu raczej zagląda

Domyślnie

Moje body było trzy razy w warszawskim serwisie, za pierwszym razem nie zrobili nic ,za drugim duża poprawa ale niestety w świetle żarowym cały czas lewa strona miała "mydlane" wpadki. Po trzeciej wizycie w naszym zaj......m serwisie wystawili mi kwit cyt." Informujemy że sprzęt został gruntownie sprawdzony przez technika zgodnie z reklamacją. Możemy poświadczyć że produkt działa zgodnie z normami producenta i jest uważany za wolny od jakichkolwiek wad". Następnego dnia aparat wysłałem do Dusseldorfu, po trzech tygodniach odesłali mi body,które działa jak petarda! -na wszystkich punktach AF w każdym świetle (jednak znaleźli przyczynę). W nocie serwisowej napisali: "Adjust autofocus" . Poziom rozmów z osobami z Polskiego i Niemieckiego serwisu to też przepaść (w Dusseldorfie nawet nie prosili o fotki ilustrujące problem AF). Po tych wszystkich przygodach i dodatkowych kosztach(przesyłki do Niemiec i z powrotem to prawie 650,- pln) jestem mega wku.....y na Polski serwis i moja noga tam więcej nie postanie.
    FX / N 16,20,35,50,60,85 N14-24, N80-200 / NEX6+Zeiss 24 1.8

Domyślnie

duzo zaplaciles za wysylki. mnie wysylka w obie strony kosztowala dokladnie 250zl. czy aparat dziala jak petarda... nie wiem, bo dopiero dzis mi aparat zrobili i wyslali kurierem DPD. dam znac jak juz dostane puszke. mam nadzieje, ze do piatku dojdzie.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Strona 58 z 239 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów