Close

Strona 301 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2012512912993003013023033113514018011301 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 001 do 3 010 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

No dobra, OK, ale pilniczkiem marki Victorinox.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Się człowiek odłączy na 3 dni a tu w międzyczasie takie rewelacje w wątku
    Ja bym tak bardzo chciał już nie myśleć o nowych obiektywach, mocowaniach, przejściówkach, redukcjach, etc. Po prostu fotografować tym co mam i cieszyć się...
    Krótka relacja z Tatr. 1. dzień - rozgrzewka, śnieg po pas, w miarę przetarte. Cel zrealizowany przy pięknej pogodzie. 2. dzień - śnieg po pachy, szlak miejscami niewidoczny. Trasa bez wychylania się powyżej górnego regla. Cel zrealizowany - bardzo wietrznie, padał śnieg a potem śnieg z deszczem. 3. dzień - Cel - Siwe skały. Porażka mniej więcej w połowie kosówki - śnieg po pachy, szlaku brak, piękna pogoda.
    Teraz w pełni szczęśliwy dochodzę do siebie po 3 dniach walki ze śniegiem.
    I przeglądam zdjęcia...
    Kilka uwag. Baterii wystarczyło na 3 dni (średnio było ok -10 stopni C), 230 zdjęć i 5 filmików po ok 2 minuty i coś tam jeszcze zostało. E1650 spisuje się dobrze i jest bardzo wygodny. Wizjer i poziomica - tak! To jest to! Natomiast do rozpaczy doprowadził mnie włącznik przy spuście. I w rękawiczkach i bez nich, na mrozie nie idzie tego wygodnie (i szybko) obsłużyć. Lepszy był w 5N.

Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToTom Zobacz posta
    Natomiast do rozpaczy doprowadził mnie włącznik przy spuście. I w rękawiczkach i bez nich, na mrozie nie idzie tego wygodnie (i szybko) obsłużyć. Lepszy był w 5N.
    ...na forum nikoniarzy takie herezje pisać?! W N to się sprawdza od lat i nie wyobrażam sobie wygodniejszego włącznika aparatu. Chyba że w wykonaniu Sony to nie działa tak jak powinno.

Zdjęcie bardzo fajne!
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    ...na forum nikoniarzy takie herezje pisać?! W N to się sprawdza od lat i nie wyobrażam sobie wygodniejszego włącznika aparatu. Chyba że w wykonaniu Sony to nie działa tak jak powinno.

Zdjęcie bardzo fajne!
    Dzięki! A co do włącznikia, to trochę za mała (jak dla mnie) jest ta wypustka do zaczepiania. Łatwiej chyba będzie paznokciem zahaczyć. Ale w rękawiczce?

A tak w ogóle, to co tak tu cicho? Grypa, narty, plener czy co?

Tomek
    | tohu wawohu |

Domyślnie

Waiting to cut out the deadwood.
    Waiting to clean up the city.
    Waiting to follow the worms.
    Waiting to put on a black shirt.
    Waiting to weed out the weaklings.
    Waiting to smash in their windows
    And kick in their doors.
    Waiting for the final solution
    To strengthen the strain.
    Waiting to turn on the showers
    And fire the ovens.
    Waiting for the queens and the coons
    and the reds and the jews.

... or Metabones Speed Booster.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Ja się dziś zabrałem za szukanie lampki do nexa, z możliwością wyzwalania zdalnie (więc nie nexowa 20tka), głównie do macro (ale nie ring). Znalazłem fajną- Sunpak PF20XD - mała (3x6x8cm), lekka (100g), niedroga (ok225zł), 2 baterie. Nie obraca się ale dodają do niej szynę mocowaną do gwintu statywowego Można zamontować też na stopce ISO do nexa (85-87zł na alle). Problem jest taki że jest obecnie niedostępna w Polsce:P Macie coś fajnego do nexa do błyskania albo coś polecacie?

Domyślnie

A czy jest jakis sposob, na pozbycie sie mory? lub ew. zeby byla mniej widoczna, czy nie ma rady i po prostu Nex tak ma i trudno?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Pokaż przykład.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Pokaż przykład.
    jaki przyklad? to nie wiesz jak mora wyglada?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Skoro pytasz jak usunąć to zapewne masz to na jakimś zdjęciu. A mora może być znikoma lub ogromna.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Strona 301 z 2397 PierwszyPierwszy ... 2012512912993003013023033113514018011301 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów