Szukaj
ja mam x-pro1tak tylko się wciąłem w dyskusje w waszym wątku
- pewnie jak zakupię ten booster policzę sobie dokładnie i czy warto ?? - teraz to na razie jest wielkie "wow" ... które mi z moim "wow" na temat x100s jakoś koliduje finansowo - bo już chciałem kupić fuji x100s z najszybszym AF
a ile kosztuje taki a850/a900 i jaki wielki jest ??
A850 od 4200zł widywałem, zależy jak się trafi i z jakim przebiegiemAle i tak mam wrażenie że za wolno tracą wartość
Wielkość chyba jak przeciętnej pełnej klatki (nie kwadraty z wbudowanym gripem).
Na razie ewentualna strategia z tymi boosterami u mnie jest taka żeby poczekać na taką przejściówkę do manuali, zobaczyć jak to działa i ewentualnie jak się spodoba to zainwestować w boostera na sonego i w parę starszych szkieł minolty (tylko dlatego że ten system znam, nie wiem który ma lepszy wachlarz szkieł na ff). Jakieś 24-80/2.8-4, 50/1.4, 100-300/70-200, może 24/2.8... Żeby za 3-4k zł uzbierać całą szklarnię którą praktycznie bezstratnie potem będę mógł odsprzedaćTrzeba pamiętać że ten booster cudów nie czyni w porównaniu z ffem, da coś podobnego, a ja nie miałem w rękach ffa i tylko dlatego bym chciał zobaczyć jak takie zabawki rysują 'na prawdę' a nie z cropem
Podejrzewam że i tak długo u mnie to nie zagości bo mam tendencje do dążenia do mniejszych zabawek ale dla wielu to pewnie genialne rozwiązanie
![]()
Do canona to już trochę bez sensu przy cenie 2000zł. Za 2500zł można mieć 5dc.
No ale ten canon ma chyba z 7 latChciałbym zobaczyć porównanie do różnych ff-ów jakiegoś nexa z boosterem na tym samym szkle
Podejrzewam że z tymi najstarszymi nexy pewnie spokojnie mogą konkurować jeśli ich nie biją.
Aleście się napalili jak dozorca haremu na Viagrę...
Matryce APS-C i małoobrazkowe nigdy nie będą sobie równe, a każdy konwerter wprowadza swoje 3 grosze do obrazka.
Tymczasem wątek zaczął galopować jakby dotyczył co najmniej D5/D900.
Więc... maniak pozdrawia maniaków, ISO 6400:
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Zdjęcie niezłe, tylko ten pypeć pod nosem...![]()
.
A na optycznych już jakiś pesymista sprowadza wszystkich speed boosterów na ziemię![]()
Skontaktuj się z nami