Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Domyślnie

Fakt, że trochę ciężko bywa, ale to przechodzi. Kilka lat temu na początku też myślałem, że się nie da. Bolało jak choroba. Ale dało się. Kupiłem, nie znając się na rzeczy, hiper twarde. Nawet o tym nie wiedząc, że to wyczynowe. Co ja się z nimi namęczyłem przy zakładaniu to głowa mała. Ale trzymały cudnie. Teraz mam 60-tki i wyraźnie czuć jak się gną i robią luźniejsze. Im bardziej miękkie tym gorzej trzymają i łatwiej o uraz stawu skokowego. Na oślych łączkach i super łatwych trasach nie ma problemu, ale przy ciut większym nachyleniu stoku, kiedy pojawiają się siły, trzeba być ostrożnym.

Szwagier ma nietypowe stopy z wysokim tym miejscem gdzie w normalnych butach są sznurowała i dobierali mu w specjalistycznym sklepie narciarskim. W końcu kupił, wydał z 1,5 tys i zadowolony gania trzeci sezon.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ja mam 90-tki Atomica, tyle że szerokość stopy aż 104mm. To dzięki temu mnie nic nie boli. Większość butów ma szerokość poniżej 100mm. Są oczywiście buty dostosywane do stopy ale są mega drogie. Custom Shelle Salomona to jedno ale Vacumy Fischera to dopiero kosmos.

Domyślnie

Tak jak pisałem,mierzyłem chyba 20 pari ciągle to samo.Miałem na nogach salomona,nordica,atomic i jakieś chińskie też... jedyne co mogę Ci podać to rozmiar(26,5),ale wiem że nie chodzi o to,a co do modelu to najlepiej właśnie czułem się w salomonach a dokładniej w tych:

http://esklep.intersport.pl/pl/produ...ess-x60-328609
    Idź własną drogą,bo w tym cały sens istnienia,aby umieć żyć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom Vein Zobacz posta
    Ja mam 90-tki Atomica, tyle że szerokość stopy aż 104mm. To dzięki temu mnie nic nie boli. Większość butów ma szerokość poniżej 100mm. Są oczywiście buty dostosywane do stopy ale są mega drogie. Custom Shelle Salomona to jedno ale Vacumy Fischera to dopiero kosmos.
    Jak pytałem kolesia czy są różne szerokości to powiedział że raczej nie.Mówił że tylko są różnice bo każdy producent inaczej robi,ale nie ma np.26,5 szerokie i 26,5 wąskie

Domyślnie

Nie wiem gdzie Pan mierzył te buty, ale chyba trzeba pójść do specjalizowanego sklepu gdzie coś więcej wiedzą o butach i dopasują. No i trzeba się pogodzić z tym, że przez czas aklimatyzacji boli. Przy czym z tego co wiem powinno boleć podbicie w miejscu gdzie zaczyna się wgłębienie. Chodzi o zmianę "geometrii" stopy, bo but jest przechylony. Inne części nie powinny nadmiernie boleć. W każdym razie nie efektem imadła. No i nie ma co czekać, aż przestanie boleć tylko jechać. W ruchu szybciej przestaje.

Cytat Zamieszczone przez piotr0984 Zobacz posta
    Jak pytałem kolesia czy są różne szerokości to powiedział że raczej nie.Mówił że tylko są różnice bo każdy producent inaczej robi,ale nie ma np.26,5 szerokie i 26,5 wąskie
    Nie tylko szerokość jest zmienna ale i kształt skorupy - przykład szwagra. Tym bardziej trzeba zmienić sklep.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-01-2013 o 01:58
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

One też mają szerokość skorupy 104 mm, masz podobny problem co ja. Poproś w sklepie o najszersze buty. Z tego co ja pamiętam to najszersze w tym roku są buty " Dalbello Axion 7". A Jak nie to pozostają ci buty dopasowywane np. Fischer Vacum ale są kosmicznie drogie.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 17-01-2013 o 02:02 Powód: pis. (Ja--->ja)

Domyślnie

[QUOTE=Tom01;3025897]Nie wiem gdzie Pan mierzył te buty, ale chyba trzeba pójść do specjalizowanego sklepu gdzie coś więcej wiedzą o butach i dopasują. No i trzeba się pogodzić z tym, że przez czas aklimatyzacji boli. Przy czym z tego co wiem powinno boleć podbicie w miejscu gdzie zaczyna się wgłębienie. Chodzi o zmianę "geometrii" stopy, bo but jest przechylony. Inne części nie powinny nadmiernie boleć. W każdym razie nie efektem imadła. No i nie ma co czekać, aż przestanie boleć tylko jechać. W ruchu szybciej przestaje.

Największy ból występuje w okolicach palców i zewnętrznej strony stopy. W ruchu jest jeszcze gorzej...po przejechaniu 30 metrów ból jest tak duży że trzeba ściągać buty na stoku i modlić się żeby ból odpuścił

Domyślnie

Piotr oddaj te buty i zmień sklep. Ten sprzedawca nie zna się na tym co robi. Uwierz mi ja pracuję w tej branży.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 17-01-2013 o 02:04 Powód: pis. (Ja---------->ja)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr0984 Zobacz posta
    Największy ból występuje w okolicach palców
    Od spodu czy po bokach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom Vein Zobacz posta
    Piotr oddaj te buty i zmień sklep. Ten sprzedawca nie zna się na tym co robi. Uwierz mi Ja pracuję w tej branży.
    Ja tych butów nie kupiłem,bo po 10 minutach spacerowania miałem już dosyć!Szukam innych cały czas.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów