Aktualizacja odpowiedzi: nie.
Niestety sony nie zrobiło aktualizacji dla naleśnika... obawiam się, że nie jest tak niezbędna dla takiego szerokiego kąta
link
Szukaj
Aktualizacja odpowiedzi: nie.
Niestety sony nie zrobiło aktualizacji dla naleśnika... obawiam się, że nie jest tak niezbędna dla takiego szerokiego kąta
link
.
Ostatnio edytowane przez d5000 ; 10-12-2012 o 00:52
NEX- 5R
d5000, a czym zoomowales? tym przyciskiem w obiektywie, czy recznie?
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Tam gdzie jest wolniej to przyciskiem.
NEX- 5R
Chciałem tylko powiedzieć, że w końcu znalazłem czas na odwiedziny Sony Centre. Kilka informacji które mnie uszczęśliwiły (może inni też się ucieszą):
- N6 + 16-50 3990zł ale za to z 4 letnią gwarancją. E50 1400zł
- są raty nieoprocentowane (!) w wypadku 10 rat i jakiś tam procent jak się bierze na 20 (nie pytałem dokładnie bo mnie nie interesowały)
- aparat można wziąć na firmę (faktura) a raty na osobę prywatną
- do rat wystarcza dowód i ustne oświadczenie o zarobkach
- sprzedawca powiedział, że przy zakupie N6+E50 jest szansa na rabat "około 200-250zł" ale dodał też że "cen internetowych niestety raczej nie osiągniemy"
- w końcu mogłem się dłużej pobawić N6 także z zapiętą 50tkąPeaking z nią - przyjemność.
No i na ochłodę dodam, że AF jest jednak średni.. tzn z E50 bo z kitem jeszcze jest akceptowalny. Z E50 często łapał na tło, często w ogóle nie łapał.. a światła w galerii handlowej nie brakowało. No cóż. Widać, nie można mieć wszystkiego.
A jaki miałeś ustawiony AF??
Słyszałem, że ten hybrydowy (kontrast+faza) pracuje dobrze tylko z kilkoma obiektywami które mają już aktualizację softu.
Gdzieś nawet przeczytałem, że tryb hybrydowy jest niedopracowany i najlepiej pracować wyłącznie na kontraście a w dobrym świetle można przejść na fazowy - nie wiem ile w tym prawdy?
I znowu dobre wiesci kolejna obnizka o £50 konkurencja nie jest taka chojna
6 + kit £749
6 + kit + 55-210mm £949
NEX- 5R
Samo body kosztuje £690 to chyba lepiej kupic az kitem i go sprzedac jak nie potrzebny.
NEX- 5R
Skontaktuj się z nami