Close

Strona 42 z 51 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 504

Wątek: NEX 6 - hit?

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asche Zobacz posta
    Pytanie mam za 100 punktów dla użytkowników szóstki - czy z naleśnikiem 16/2.8 jest dostępny AF na bazie detekcji fazy?
    Aktualizacja odpowiedzi: nie.

Niestety sony nie zrobiło aktualizacji dla naleśnika... obawiam się, że nie jest tak niezbędna dla takiego szerokiego kąta

link
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Aktualizacja odpowiedzi: nie.

Niestety sony nie zrobiło aktualizacji dla naleśnika... obawiam się, że nie jest tak niezbędna dla takiego szerokiego kąta

link
    Nie ma takze aktualizacji dla 50mm?

Bylem dzisiaj luknąć na 6-ke, mily pan pozwolil wlazyc karte takze zrobilem pare fotek i nagralem coś, ale jak to przed swietami ludzi pełno czasu mało takze troche kiepska zabawa byla

Moze sie komus przyda:

Ostatnio edytowane przez d5000 ; 10-12-2012 o 00:52
    NEX- 5R

Domyślnie

d5000, a czym zoomowales? tym przyciskiem w obiektywie, czy recznie?
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Tam gdzie jest wolniej to przyciskiem.
    NEX- 5R

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Chciałem tylko powiedzieć, że w końcu znalazłem czas na odwiedziny Sony Centre. Kilka informacji które mnie uszczęśliwiły (może inni też się ucieszą):
    - N6 + 16-50 3990zł ale za to z 4 letnią gwarancją. E50 1400zł
    - są raty nieoprocentowane (!) w wypadku 10 rat i jakiś tam procent jak się bierze na 20 (nie pytałem dokładnie bo mnie nie interesowały)
    - aparat można wziąć na firmę (faktura) a raty na osobę prywatną
    - do rat wystarcza dowód i ustne oświadczenie o zarobkach
    - sprzedawca powiedział, że przy zakupie N6+E50 jest szansa na rabat "około 200-250zł" ale dodał też że "cen internetowych niestety raczej nie osiągniemy"
    - w końcu mogłem się dłużej pobawić N6 także z zapiętą 50tką Peaking z nią - przyjemność.

No i na ochłodę dodam, że AF jest jednak średni.. tzn z E50 bo z kitem jeszcze jest akceptowalny. Z E50 często łapał na tło, często w ogóle nie łapał.. a światła w galerii handlowej nie brakowało. No cóż. Widać, nie można mieć wszystkiego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frytek Zobacz posta
    No i na ochłodę dodam, że AF jest jednak średni.. tzn z E50 bo z kitem jeszcze jest akceptowalny. Z E50 często łapał na tło, często w ogóle nie łapał.. a światła w galerii handlowej nie brakowało. No cóż. Widać, nie można mieć wszystkiego.
    A jaki miałeś ustawiony AF??
    Słyszałem, że ten hybrydowy (kontrast+faza) pracuje dobrze tylko z kilkoma obiektywami które mają już aktualizację softu.

Gdzieś nawet przeczytałem, że tryb hybrydowy jest niedopracowany i najlepiej pracować wyłącznie na kontraście a w dobrym świetle można przejść na fazowy - nie wiem ile w tym prawdy?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    A jaki miałeś ustawiony AF??
    Słyszałem, że ten hybrydowy (kontrast+faza) pracuje dobrze tylko z kilkoma obiektywami które mają już aktualizację softu.

Gdzieś nawet przeczytałem, że tryb hybrydowy jest niedopracowany i najlepiej pracować wyłącznie na kontraście a w dobrym świetle można przejść na fazowy - nie wiem ile w tym prawdy?
    Ten obiektyw nie obsługuje fazowego w ogóle. Pewnie jakby obsługiwał byłoby lepiej ale Sony nie bardzo reaguje na prośby klientów o aktualizację.

Domyślnie

I znowu dobre wiesci kolejna obnizka o £50 konkurencja nie jest taka chojna
    6 + kit £749
    6 + kit + 55-210mm £949
    NEX- 5R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d5000 Zobacz posta
    I znowu dobre wiesci kolejna obnizka o £50 konkurencja nie jest taka chojna
    6 + kit £749
    6 + kit + 55-210mm £949
    Jak pierwsze egzemplarze pojawiły się w Polsce to w dwóch sklepach można było je kupić za 720£
    Ja jednak czekam aż się pojawi w sprzedaży samo body.

Domyślnie

Samo body kosztuje £690 to chyba lepiej kupic az kitem i go sprzedac jak nie potrzebny.
    NEX- 5R

Strona 42 z 51 PierwszyPierwszy ... 324041424344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów