Close

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 106

Wątek: Jaki HDD?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    a, to ja nie interesowalam sie na tyle, aby wnikac az w takie szczegoly, zmiana firmware dla mnie to i tak za duzo, na szczescie proste to bylo..
    Domyślam się. Większość ludzi nie wiedziało o co chodzi, tylko panikowało bo dyski padały w dużych ilościach. Seagate zamiast sprawę szybko załatwić, udawał, że nic się nie stało. Kwas straszny wyszedł.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Większość ludzi nie wiedziało o co chodzi, tylko panikowało bo dyski padały w dużych ilościach.
    wlasnie i wielu ludzi nie wiedzialo nawet jak zmienic to firmware, a to naprawde bardzo proste bylo..
    w ogole, to pamietam taka rzecz, ze moje dyski swego czasu mialy nawet po 60 st. co jest nienormalne, zachcialo mi sie zaoszczedzic na obudowie..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cześć
    kupiłem właśnie dysk 2,5 cala Seagate Expansion 1 TB, jak na razie wszystko chodzi ładnie. Czy dobrze zrobiłem ? Wyżej MEKANO pisze że to najgorszy SHIT na rynku, to prawda ?
    na razie jestem zadowolony. chodzi cichutko, głośniej chodzi mój lapek (wentylator), dysku w ogóle nie słyszę.
    Zapłaciłem 339 zł, w MM po rabacie z 399 zł.
    Nie będę na nim trzymał zdjęć ślubnych bo takich nie robię, więc jak stracę dane to tylko moje
    Czy warto zainstalować jakiś program których by mi monitorował "stan techniczny" tego dysku? jakieś przegrzewanie? jakieś martwe sektory czy coś innego złego? Jaki polecacie program? a może mam zrobić jakąś aktualizacje tego dysku? robi się coś takiego? nie znam się w ogóle na dyskach, dlatego może, takie głupie pytania zadaję
    ktoś oprócz MEKANO, ma ten dysk i mógłby się wypowiedzieć na temat tego dysku, napisać swoją opinię?
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Cześć
    kupiłem właśnie dysk 2,5 cala Seagate Expansion 1 TB, jak na razie wszystko chodzi ładnie. Czy dobrze zrobiłem ? Wyżej MEKANO pisze że to najgorszy SHIT na rynku, to prawda ?
    na razie jestem zadowolony. chodzi cichutko, głośniej chodzi mój lapek (wentylator), dysku w ogóle nie słyszę.
    Zapłaciłem 339 zł, w MM po rabacie z 399 zł.
    Nie będę na nim trzymał zdjęć ślubnych bo takich nie robię, więc jak stracę dane to tylko moje
    Czy warto zainstalować jakiś program których by mi monitorował "stan techniczny" tego dysku? jakieś przegrzewanie? jakieś martwe sektory czy coś innego złego? Jaki polecacie program? a może mam zrobić jakąś aktualizacje tego dysku? robi się coś takiego? nie znam się w ogóle na dyskach, dlatego może, takie głupie pytania zadaję
    ktoś oprócz MEKANO, ma ten dysk i mógłby się wypowiedzieć na temat tego dysku, napisać swoją opinię?
    Program Hd tune wszystko Ci o dysku powie
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

sokolnik, nie czytasz uwaznie, podalam linka do opinii na temat tych starych dyskow Seagate expansion, nie masz takiego samego jak ja, moj jest 1.5 TB, pewnie juz nie produkowany, bo on jest zdaje sie z 2009 r. i jest to 3.5, a nie 2,5 cala, a to jest roznica, male dyski Expansion, zawsze beda cichsze od duzych.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

a to się cieszę, że nie kupiłem jakiegoś &*^%& trochę mnie uspokoiłaś, właśnie kopiuje na niego zdjęcia
    40 GB już kopiuje trochę, noo demonem prędkości to to nie jest tzn filmy szybciej skopiował, zdjęcia kopiuje dłużej bo plików dużo i są małe, max 12 mb, tak myślę że to od tego zależy

Domyślnie

Jakbys podlaczyl go przez port usb 3.0 to pewnie by ci szybciej kopiowal

Domyślnie

a ja mam taki ? hee mam wyjście eSATA, ale nie mam kabla do niego :P

Domyślnie

Popatrz na boku laptopa, usb3 ma przeważnie niebieski plastik w gnieździe
    ;]

Domyślnie

nie ma niebieskich, są szare :/ lipa, a kabel eSATA poprawi szybkość przesyłu danych na dysk zew lub z dysku zew na laptopa/komputer?

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów