Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 106

Wątek: Jaki HDD?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

nie ma niebieskich, są szare :/ lipa, a kabel eSATA poprawi szybkość przesyłu danych na dysk zew lub z dysku zew na laptopa/komputer?
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    nie ma niebieskich, są szare :/ lipa, a kabel eSATA poprawi szybkość przesyłu danych na dysk zew lub z dysku zew na laptopa/komputer?
    esata - 3 Gbit/s
    usb 2.0 - 480 Mbit/s

oczywiście 'teoretyczne' - ale praktycznie wyniki mają też podobną skalę różnicy.
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacki4 Zobacz posta
    esata - 3 Gbit/s
    usb 2.0 - 480 Mbit/s

oczywiście 'teoretyczne' - ale praktycznie wyniki mają też podobną skalę różnicy.
    mój dysk nie obsługuje eSATA, tylko USB 2.0 i 3.0 więc lipa. Jak wymienię laptopa lub kupie PC to będzie miał już wszystko, usb 3.0 a nawet 4.0
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Tak troche nie rozumiem czemu wszyscu narzekaja na WD Green. Mam 4 (2TB) w NASie od poltorej roku i do tego kilka w komputerach. 24/7 non stop i zero problemow. W drugim mam 4x WD blue (1TB) od dwoch lat i rowniez zero problemow. Wszystkie laptopy za to na WD Black najdluzszy juz pracuje jakies 3 lata, zaliczyl kilkadziesiat upadkow, czesto noszony jest przez kilka godzin wlaczony (taka praca) i rowniez zero problemow.

Ogolnie mam/pracuje teraz na okolo 20 dyskach WD (najmodszy ma jakis rok, najstarszy 3-4 lata) i z rzadnym nie bylo problemow. Czy to green, blue czy tez black. Red jeszcze nie testowalem.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yanluk Zobacz posta
    Tak troche nie rozumiem czemu wszyscu narzekaja na WD Green. Mam 4 (2TB) w NASie od poltorej roku i do tego kilka w komputerach. 24/7 non stop i zero problemow. W drugim mam 4x WD blue (1TB) od dwoch lat i rowniez zero problemow. Wszystkie laptopy za to na WD Black najdluzszy juz pracuje jakies 3 lata, zaliczyl kilkadziesiat upadkow, czesto noszony jest przez kilka godzin wlaczony (taka praca) i rowniez zero problemow.
    Pierwsze wersje WD Green miały problemy w pracach w NAS-ie w związku ze zróżnicowanymi obrotami talerzy. Spory spadek wydajności i błędy w zapisie... Nowsze prawdopodobnie mają to wyeliminowane, ale za to chociażby WD wypuściło serię Red, która ma stałą prędkość obrotową talerzy która ułatwia im sporo pracę w macierzach.
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yanluk Zobacz posta

Ogolnie mam/pracuje teraz na okolo 20 dyskach WD (najmodszy ma jakis rok, najstarszy 3-4 lata) i z rzadnym nie bylo problemow. Czy to green, blue czy tez black. Red jeszcze nie testowalem.
    Z tego nic nie wynika, po prostu miales szczescie.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

No i kupa wyłożył mi się ulubiony Samsung serii F4. Znikło mi jedno ostatnie listopadowe zlecenie się spociłem aż po plecach leciało. ALE ALE na zewnętrznym w szafie z butami była kopia więc róbmy jedna kopie ważnych materiałów.
    Teraz nie dam się już kiwnąć. Szukam porządnego HD 1-2 TB może zna ktoś z Was ten model
    WD RE4 2 TB

, leciwy już ale podobno nic jakby nowszego nie ma
    http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/wd-...alych-plikach/
    Dysk Samsunga pięknie szybko chodził. Mam na nim biblioteki LR będzie tego 100 tys zdjęć lekko licząc a śmigało to aż milo do czasu jednak
    Może polecicie szybki HD na biblioteki 1-2 TB tak max do 500zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Szukam porządnego HD 1-2 TB może zna ktoś z Was ten model
    WD RE4 2 TB
    Ja mam kilka takich dysków. Nic złego nie mogę o nich powiedzieć.
    F5, D800, F70, C550D + 18-200/3.5-5.6, N17-35/2.8, N28-70/2.8, N70-200/2.8 VR, N20-35/2.8, N35-70/2.8, N24-120/4, N70-300/3.5-5.6, S180/3.5, N60/2.8, SB-28, SB-800 itd.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hektor Zobacz posta
    Ja mam kilka takich dysków. Nic złego nie mogę o nich powiedzieć.
    A co chciałbyś powiedzieć o urządzeniach, które zasadniczo mają tylko dwa stany działania, czyli albo działają, albo nie.

I dotyczy to wszystkich dysków bez wyjątku, nie tylko Seagate'ów tej, czy innej serii.

Jeśli jednak producent zalicza raz po raz wpadki i na dodatek daje na nową serię TYLKO rok gwarancji, to specjalnego zaufania takie działania nie budzą.

ps.
    Również mam dobre doświadczenia z dyskami WD i z czystym sumieniem mogę je polecać.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 04-01-2013 o 12:48
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Greeny sa wolne i za szybko parkuja glowice. To parkowanie glowic jest najwiekszym problemem A w REDach jezeli chodzi o prace w maceirzach to wazny jest wydluzony czas zakonczenia operacji - mniej dropow z maceirzy.
    Ja na greeny narzekalem walsnie przez nierowna wydajnosc, parkowanie glowic po bardzo krotkim czasie ( co skraca zywotnosc dysku ) wymienilem ich kilka, ale mysle, ze nie padaja znacznie czesciej niz inne.
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów