nie ma niebieskich, są szare :/ lipa, a kabel eSATA poprawi szybkość przesyłu danych na dysk zew lub z dysku zew na laptopa/komputer?
Szukaj
nie ma niebieskich, są szare :/ lipa, a kabel eSATA poprawi szybkość przesyłu danych na dysk zew lub z dysku zew na laptopa/komputer?
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Tak troche nie rozumiem czemu wszyscu narzekaja na WD Green. Mam 4 (2TB) w NASie od poltorej roku i do tego kilka w komputerach. 24/7 non stop i zero problemow. W drugim mam 4x WD blue (1TB) od dwoch lat i rowniez zero problemow. Wszystkie laptopy za to na WD Black najdluzszy juz pracuje jakies 3 lata, zaliczyl kilkadziesiat upadkow, czesto noszony jest przez kilka godzin wlaczony (taka praca) i rowniez zero problemow.
Ogolnie mam/pracuje teraz na okolo 20 dyskach WD (najmodszy ma jakis rok, najstarszy 3-4 lata) i z rzadnym nie bylo problemow. Czy to green, blue czy tez black. Red jeszcze nie testowalem.
Fuji: X100, X-Pro1, X-T2
Pierwsze wersje WD Green miały problemy w pracach w NAS-ie w związku ze zróżnicowanymi obrotami talerzy. Spory spadek wydajności i błędy w zapisie... Nowsze prawdopodobnie mają to wyeliminowane, ale za to chociażby WD wypuściło serię Red, która ma stałą prędkość obrotową talerzy która ułatwia im sporo pracę w macierzach.
trochę złomu w dużym plecaczku.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
No i kupa wyłożył mi się ulubiony Samsung serii F4. Znikło mi jedno ostatnie listopadowe zleceniesię spociłem aż po plecach leciało. ALE ALE na zewnętrznym w szafie z butami
była kopia więc róbmy jedna kopie ważnych materiałów.
Teraz nie dam się już kiwnąć. Szukam porządnego HD 1-2 TB może zna ktoś z Was ten model
WD RE4 2 TB
, leciwy już ale podobno nic jakby nowszego nie ma
http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/wd-...alych-plikach/
Dysk Samsunga pięknie szybko chodził. Mam na nim biblioteki LR będzie tego 100 tys zdjęć lekko licząc a śmigało to aż milo do czasu jednak
Może polecicie szybki HD na biblioteki 1-2 TB tak max do 500zł
A co chciałbyś powiedzieć o urządzeniach, które zasadniczo mają tylko dwa stany działania, czyli albo działają, albo nie.
I dotyczy to wszystkich dysków bez wyjątku, nie tylko Seagate'ów tej, czy innej serii.
Jeśli jednak producent zalicza raz po raz wpadki i na dodatek daje na nową serię TYLKO rok gwarancji, to specjalnego zaufania takie działania nie budzą.
ps.
Również mam dobre doświadczenia z dyskami WD i z czystym sumieniem mogę je polecać.
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 04-01-2013 o 12:48
Medice, cura te ipsum.
Greeny sa wolne i za szybko parkuja glowice. To parkowanie glowic jest najwiekszym problemem A w REDach jezeli chodzi o prace w maceirzach to wazny jest wydluzony czas zakonczenia operacji - mniej dropow z maceirzy.
Ja na greeny narzekalem walsnie przez nierowna wydajnosc, parkowanie glowic po bardzo krotkim czasie ( co skraca zywotnosc dysku ) wymienilem ich kilka, ale mysle, ze nie padaja znacznie czesciej niz inne.
d70s + N18-70 + N55-200
Skontaktuj się z nami