Mógłby ktoś mi polecić jakiś dobry HDD 3,5 SATa. Cena to myślę ze tak do 300 zł. W tej chwili mam jakiś Samsung ale mi wczoraj system wykrył BS i muszę jak najszybciej przenieść dane na inny nośnik. Z góry dziękuję.
Szukaj
Mógłby ktoś mi polecić jakiś dobry HDD 3,5 SATa. Cena to myślę ze tak do 300 zł. W tej chwili mam jakiś Samsung ale mi wczoraj system wykrył BS i muszę jak najszybciej przenieść dane na inny nośnik. Z góry dziękuję.
Jeśli "dobry" ma oznaczać kombinację szybki i niezawodny to z konsumenckich bardzo dobrą renomę mają czarne WD.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
... te czarne WD podobno dosyć głośne są.
Tom a masz taki Wd?
Tak, używam takich. Są na tyle szybkie i trwałe, że zamierzam użyć właśnie ich w jednym z serwerów, zamiast potwornie drogich SAS. Jeden mam w komputerze który stoi obok mnie, w wersji 2TB i jest cichutki, ale chyba taka sztuka się trafiła, bo pozostałe, np w NAS-ie 1TB są, jak mówi Kyle, dość słyszalne. Ale się nie psują. Mam też 4 szt Green i już wszystkie wymieniałem na gwarancji. Jeden nawet dwa razy.![]()
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
WD Caviar Green, - taki. Chcialam 3TB, ale nie widzialam nic innego zeby bylo oprocz Seagate czy WD i np. wersja black to chyba tylko 2TB?
A 3TB Seagate glosniej chodzi od WD? Bo jesli tak cale szczescie, ze wybralam WD, nie lubie glosnych dyskow..
a sie zastanawiam co napisal Tom01,
Mam nadzieje, ze drugi raz nie spotka mnie to, ale szczerze powiem, to sie nie zdziwie..
No i zastanawialam sie tez jaki dysk w przyszlosci kupie czy kolejny raz 3TB WD, czy moze 3TB Seagate, a sadzac po wpisie Tom01, to te greeny najlepiej omijac szerokim lukiem i brac Seagate, lub czarne wersje WD.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
tez slyszalam ze czarne WD sa lepsze niz te zwykle. ja kiedys kupilam 3tb WD, 2 tygodnie i padl, ale za to jest cichutki i nic go nie slysze.
ja wybieralam pomiedzy Seagate, a WD wlasnie, nie wiedzialam ze WD to taki shit, ale rownie dobrze moglam kupic Seagate i to on moglby mi pasc, wiec chyba jednak to bardziej loteria, niz ktory lepszy, a ktory gorszy.. tzn. w tym wypadku chodzi mi o konkretna dana marke.. a nie o model..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Chcial bym poznac kogos kto faktyczniie miall takie problemy w seagate jak wszedzie pisza......wywlekajac problem starszy od wegla.
Jaki WD Tobie padl, bo to wazne jest, osobiscie odradzam wersje green.
Faktem jest to, ze pasc moze kazdy dysk, kazdej marki.
Osobiscie potwierdzam wysoka jakosc czarnych WDkow, seagate tez dobry a glosna praca to nie problem, ma to byc przeciez dysk na "magazyn"![]()
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami