Obrazek bedzie taki sam jak z d5100, jak potrzeba ci wiecej mpix i robisz w trudnych warunkach, to z pewnoscia d7000 spisze sie lepiej, inaczej nie widze sensu.
Szukaj
Obrazek bedzie taki sam jak z d5100, jak potrzeba ci wiecej mpix i robisz w trudnych warunkach, to z pewnoscia d7000 spisze sie lepiej, inaczej nie widze sensu.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Sokolnik. Powiem tak. Jakbym miał D90, to bym nie zmieniał na D7000 *chyba, że by mi kasa w kielni ciążyła) Ja miałem D80 i tu różnica już była większa. Ale zastanawiałem się dość długo nad zmianą i gdyby nie pełna współpraca D7000 z każdym szkłem (a kilka mam bez procka) oraz możliwość odliczenia VAT, to raczej puszki bym nie zmieniał D80 miało przy niskim ISO super kolorki i zżyłem się już z tym body. Ale D80 poszedł na allegro, a ja zostałem z D7000.
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Ja tez, d90 nie zmienilabym na d7000, wiadomo d7000 lepszy obrazek w ciemnych pomieszczeniach, czy innych trudnych warunkach, ale normalnie fotografujac w dzien? Zadna roznica, co jedynie wiekszy format, czyz nie?
A co do d80, tez wspominam go dobrze i w dzien na niskim iso, nie zauwazylam zadnej przepasci pomiedzy d80, a d90, natomiast w gorszych warunkach, to nawet nie ma porownania, na korzysc oczywiscie d90.
No ale mowa jest o d90, a d7000, wiec d7000 na pewno bedzie lepszym aparatem od d90 i jak ktos sie zastanawia i ma pieniadze powinien wybrac d7000, ale np. ja majac juz d90 bardziej chodzi mi po glowie d3200, lub jakis nastepca d7000, ale zmieniac zeby zmienic bo ma 16 mpix, to raczej nie ma sensu..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Jakiś czas temu obcowałem z tymi korpusami. Wielkich różnic w obrazku nie widziałem.
http://www.dxomark.com/index.php/Cam...rand2%29/Nikon
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
sokolnik, rozpiętość tonalna.
stachumuszel, jak będziesz miał jeszcze raz okazję to spróbuj na tym samym kadrze mocniej powyciągać coś z cienia. Zobaczysz jak dużą przewagę w tym temacie da D7000 w stosunku do D90.
Mekano, 3200 daje przyzwoity obraz, jednak matryca zastosowana w D7000 to nadal jedno z lepszych rozwiązań APS-C jeśli chodzi o jakość obrazu.
dzięki za wyjaśnienie.
Podobno matryce Nikon kupuje od Sony. I w niektórych modelach obu marek są te same matryce. Można gdzieś takie zestawienie znaleźć ? ma ktoś takie dane ? Sony produkuje matryce prawda ? Kto jeszcze? Podobno są 2 firmy na świecie co produkują matryce? SONY i LG? Niech mnie ktoś poprawi lub potwierdzi. Ale bardziej mi chodzi o wykaz tych samych matryc w różnych aparatach różnych producentów.
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Skontaktuj się z nami