Close

Strona 19 z 57 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 566

Wątek: D90 czy D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ogryzek Zobacz posta
    (...) I nie za dużo od razu.
    To chyba jedna z madrzejszych rad jakie otrzymalam... Dzieki Fajnie wyglada tamron 10-24 f3.5-4.5 i 17-50 f2.8 ale chyba zgodnie z rada jeszcze troche zaczekam i zobacze czego w "praniu" bedzie mi brakowalo najbardziej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SandraWalawender Zobacz posta
    Szczerze mowiac troche mam obawy przed zakupem uzywanych obiektywow... Nie chce wywalic kasy w bloto, majac swiadomosc, ze prawdziwego powodu sprzedazy nigdy nie poznam a niestety o wadach nikt chetnie nie informuje, a nie znam sie na sprzecie na tyle zeby go sprawdzic... A na rybce chce po prostu poprobowac i troche sie pobawic i poznac tajniki troche innych ujec. Mam tendencje do zbyt duzego zoomowania i chce to troche przelamac.
    Obiektywy to są narzędzia do określonej pracy. Kupujesz lepsze narzędzie, pozbywasz się gorszego. Sprzedajesz jedno narzędzie, żeby robić coś innego drugim. Nie każdy ma miejsce żeby trzymać tonę obiektywów, pomijając już nawet to, że mało kogo stać na zakup tylu obiektywów. Nie korzystam z jakiegoś szkła to je sprzedaję, niech służy komuś innemu.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Jak wyżej. Miałem Nikkora 10.5, którego sprzedałem z dwóch powodów:
    1. Znudził mi się i chciałem wykorzystać zamrożone pieniądze na inne szkło,
    2. Zachciało mi się FX.
    Szkiełko sprzedałem za ok. 1650 zł, a było w stanie idealnym. Coś w nim telepotało, ale jak się dowiedziałem to norma. Sprzedałem tanio, bo tanio też kupiłem, a trzymać tego w nieskończoność nie chciałem.
    Co do samego obiektywu to same plusy. Bardzo ostre i kontrastowe. Godne polecenia.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Z D90 to chyba nie warto się przesiadać na żaden z wymienionych, jeśli nie jest to konieczne. Jedyne uwarunkowanie zmiany to:
    - potrzebne uszczelnione body
    - potrzeba pełna obsługa manualnych szkieł

Jak nie masz ciśnienia na powyższe funkcje, to szkoda zmienić.

Jeśli już musisz zmienić to:
    D300s:
    + bardzo doby AF (51 punktów w tym 15 krzyżowych) vs 31/9
    + lepiej uszczelnione body
    + lepsza ergonomia, choć po przesiadce z D90 przynajmniej na początek wygodniej będzie na D7000.
    D7000:
    + lepsza matryca
    + dwa własne programy
    + nagrywanie 1080p i AF podczas nagrywania
    + możliwość manualnych ustawień przy nagrywaniu

---------
    Edit:
    Zapomniałem: W D300s jest lepszy górny LCD.
    Czyli wg Ciebie nie warto.?? I dać sobie spokój z taką wymianą.??
    D7200 :: S 17-70 f/2.8 :: S 70-200 f/2.8 :: SB-800 :: Velbon Sherpa ::

Domyślnie

Warto / nie warto, to zależy od tego czego potrzebujesz.
    Jak napisałem: warto, jeśli potrzebujesz uszczelnionego body lub pełnej obsługi szkieł bez procesora. Jeśli nie, to lepiej zostać przy D90 i poczekać, aż pojawi się coś, co będzie wyraźnym skokiem wzwyż (np. następcy D300s, D7000 lub D600)

Domyślnie

Też jestem przed wyborem nowego body, obecnie mam D3000 i ten D7000 kusi kilkoma funkcjami, ale D90 to jednak sprawdzony aparat i chyba bardziej zależy mi na bezawaryjności, dlatego postawię na D90.
    Martwi mnie jednak fakt, że to już 4-ro letni aparat, który przestali produkować, nie wiecie jak będzie w przyszłości z częściami w razie jakiejś awarii, czy będą dostępne?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Warto / nie warto, to zależy od tego czego potrzebujesz.
    Jak napisałem: warto, jeśli potrzebujesz uszczelnionego body lub pełnej obsługi szkieł bez procesora. Jeśli nie, to lepiej zostać przy D90 i poczekać, aż pojawi się coś, co będzie wyraźnym skokiem wzwyż (np. następcy D300s, D7000 lub D600)
    Dziękuję. Poczekam.
    D7200 :: S 17-70 f/2.8 :: S 70-200 f/2.8 :: SB-800 :: Velbon Sherpa ::

Domyślnie

Dzieki za pozytywne info dot. Sprzedazy obiektywow, balam sie, ze jak ktos sprzedaje to jest w tym drugie dno...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greggo Zobacz posta
    Też jestem przed wyborem nowego body, obecnie mam D3000 i ten D7000 kusi kilkoma funkcjami, ale D90 to jednak sprawdzony aparat i chyba bardziej zależy mi na bezawaryjności, dlatego postawię na D90.
    Martwi mnie jednak fakt, że to już 4-ro letni aparat, który przestali produkować, nie wiecie jak będzie w przyszłości z częściami w razie jakiejś awarii, czy będą dostępne?
    Ja uważam, że skoro stać się na D7000, to nie warto pchać się w D90.
    D90 sprawdzony... a D7000 nie, przecież jest od 2 lat na rynku i jedynie w Polsce wszyscy narzekają, że coś z nim nie tak...

A części zamienne - będą mieli jeszcze przez kilka lat...

Domyślnie

Ja uważam, że skoro stać się na D7000, to nie warto pchać się w D90.
    D90 sprawdzony... a D7000 nie, przecież jest od 2 lat na rynku i jedynie w Polsce wszyscy narzekają, że coś z nim nie tak...

A części zamienne - będą mieli jeszcze przez kilka lat...
    tylko w Polsce?............. to zerknij na zagraniczne fora.......... , co do części.........hmmmmmm co mi z części skoro serwis tego nie umie naprawić i według niego jest wszystko ok a problem AF jest nieprzewidywalny dziś działa za tydzień nie a potem znowu ok , co do d90 to prędzej go zajedziesz i kupisz jakiś następny niż będziesz się w zmiane części bawił , w d90 warto się pchać tylko trzeba być świadomym co się chce
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Strona 19 z 57 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów