Close

Strona 71 z 129 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

to co napisałem wyżej wersja edu jest dla studentów/nauczycieli. mogą z niej korzystać komercyjnie ale tylko na prywatnym komputerze
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

kiedyś była różnica, teraz przy dwustu złotych różnicy się zastanawiac czy mi wolno czy nie...??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    kiedyś była różnica, teraz przy dwustu złotych różnicy się zastanawiac czy mi wolno czy nie...??
    a co tu do zastanawiania? od paru miesięcy już o tym wiadomo w licencji jest jasno napisane co i jak.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Zamierzam kupić laptopa: http://allegro.pl/samsung-350v5c-i5-...598438502.html .
    Jak myślicie, jak będzie sobie radził z LR4? Czy może szukać z prockiem i7?
    jeszcze zalezy jaki i7, trzeba patrzec na numerek..

ogolnie to bym zaryzykowal tego samsunga

Domyślnie

chodzi o to, ze jeśli ktoś prowadzi firmę - bo rozumiem, ze jeśli ktoś zajmuje się komercyjnie to prowadzi- to sobie wsadzi w koszty, jeszcze vat odliczy jeśli vatowiec i wyjdzie mu podobnie, a vatowcowi jeszcze taniej. Takie podchody wynikają z naszej mentalności niestety i czasem kosztuje nas to drożej, ale tak mówi rozum i nauka kombinowania . Prywatny komp w firmie, a jeśli nie mam prywatnego...?? to se dokupię, bo przecie LR tańszy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    chodzi o to, ze jeśli ktoś prowadzi firmę - bo rozumiem, ze jeśli ktoś zajmuje się komercyjnie to prowadzi- to sobie wsadzi w koszty, jeszcze vat odliczy jeśli vatowiec i wyjdzie mu podobnie, a vatowcowi jeszcze taniej. Takie podchody wynikają z naszej mentalności niestety i czasem kosztuje nas to drożej, ale tak mówi rozum i nauka kombinowania . Prywatny komp w firmie, a jeśli nie mam prywatnego...?? to se dokupię, bo przecie LR tańszy...
    chyba dorabiasz ideologie do swojej tezy. wersja EDU jest dla uczniów/studentów/nauczycieli i jest tańsza po to żeby chociaż kilka procent z w/w targetu kupiło a nie ściągnęło z neta.

kiedyś w ogóle nie można było komercyjnie używać wersji edu i nikt nie narzekał. Teraz jest taka możliwość to nagle zaczyna się marudzenie że niejasne że coś tam.

Domyślnie

zobacz kto pyta i o co pyta...?? ciągłe pytania jak to zrobić by taniej kupić i zarabiać na tych aplikacjach legalnie, by w razie czego ... więc kto dorabia ideologię. Jeśli kupuje student uczeń, nauczyciel, wykładowca i chce dla siebie to nie będzie się wypytywał czy może na firmowym kompie, czy może komercyjnie na tym programie pracować tylko kupuje edu i po sprawie. Dobrze ze napisałeś "chyba"

Domyślnie

A ja tak trochę z innej beczki o Lightroomie Nie korzystałem wcześniej z tego programu i już na starcie mam problem. Odpala się normalnie lecz w momencie próby importu zdjęć wiesza się tak, że pomaga jedynie wyłączenie poprzez menadżer zadań. Jadę na Windowsie 7, sprzęt to Inter duo e8400 3ghz, 2GB ramu, dysk 500gb 7200 bodajże - za słaby komputer czy może za wolny dysk? Da radę to jakoś przeskoczyć bez wymiany hardware poprzez np. wyłączenie jakichś opcji generowania miniaturek czy cuś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    a co tu do zastanawiania? od paru miesięcy już o tym wiadomo w licencji jest jasno napisane co i jak.
    i nie od miesięcy a już od lat była wersja wiele tańsza lecz zarabiac nie można było, później już lecz na pewno rok albo i dwa temu podnieśli cenę i zezwolili na zarobki lecz z ograniczeniami. Wiem bo znam kilka osób, które kupowały i tak jadą ...

Domyślnie

Jadę na Windowsie 7, sprzęt to Inter duo e8400 3ghz, 2GB ramu, dysk 500gb 7200 bodajże...
    Pamięci trochę mało. Sam mam takiego proca, WIN7. Tylko pamięci więcej. Jeszcze mi ani razu nie zwisł.
    -----------
    Pozdrawiam
    Paweł

Strona 71 z 129 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów